Ελέγχεται από το ΣΔΟΕ ο Παπαμιμίκος για σκάνδαλο των ΜΚΟ- Σιγή ιχθύος από τον Γραμματέα της Ν.Δ.

Άρχισαν τα “μπλεξίματα” για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ο Γραμματέας της Ν.Δ. και “εκλεκτός” του  Αντώνη Σαμαρά για τη συγκεκριμένη θέση βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας που διενεργείται για τις χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών. Ασφαλώς το θέμα είναι σοβαρό και περιμένουμε μια απάντηση από τον ίδιο τον κ. Παπαμιμίκο που κρατάει (για την ώρα τουλάχιστον) το στόμα του ερμητικά κλειστό). 

Μαζί με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο ελέγχονται  ακόμη ο πρώην πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Η. Κουσκουβέλη και το μέλος ΔΕΠ του ιδίου Πανεπιστημίου, Ν. Βασιλειάδης.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Το Ποντίκι»,  πρόκειται για την ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιανατολική Ευρώπη» με δράσεις από το 2001 ως το 2010. Τη συγκεκριμένη περίοδο, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εκτελούσε χρέη επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ. Σήμερα κατέχει τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Η έρευνα αφορά τα εξής αδικήματα: υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, κατ εξακολούθηση απάτη σε βάρος του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες και έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Τα παραπάνω αδικήματα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Με 2 έγγραφά του το ΣΔΟΕ ζήτησε καταρχήν την εξακρίβωση της ΜΚΟ ”Δίκτυο για τη δημοκρατία στη νοτιονανατολική ευρώπη” και των στοιχείων των εμπλεκομένων (Φεβρουάριος 2014) και κατόπιν από την ΥΔΑΣ/ΥΠΕΞ συγκεκριμένα στοιχεία για τα 7 αναπτυξιακά προγράμματα με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η συγκεκριμένη ΜΚΟ την περίοδο 2001-2010. Το ύψος του ποσού είναι 2.492.728,17 ευρώ και σύμφωνα με πληρηφορίες του ΥΠΕΞ, τα προγράμματα αυτά ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

To έγγραφο του ΣΔΟΕ

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Γοργοπόταμος: 80 χρόνια από τότε που άλλαξε η ιστορία

Με την καθιερωμένη εκδήλωση στη γέφυρα του Γοργοπόταμου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *