Ελεύθεροι οι ναυτικοί του ΚΑΛΑΜΟΣ που είχαν απαχθεί από πειρατές.

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες ναυτικοί και ο Πακιστανός που είχαν απαχθεί από πειρατές πριν από 20 ημέρες, μετά από επίθεση στο δεξαμενόπλοιο “Κάλαμος”, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Όλοι τους έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Νιγηρίας προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους και “θα επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους”, προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο δημοσίων σχέσεων της εταιρείας.

Η επίθεση των πειρατών είχε γίνει στη θαλάσσια ζώνη Κούα Ιμπόε, στη νότια Νιγηρία όπου ήταν αγκυροβολημένο το δεξαμενόπλοιο αναμένοντας να φορτώσει. Το “Κάλαμος”, που φέρει σημαία Μάλτας, είχε ξεκινήσει από την Κίνα και μεταξύ των 23 μελών του πληρώματός του υπήρχαν και δέκα Έλληνες.

Οι πειρατές είχαν σκοτώσει τον Έλληνα υποπλοίαρχο και διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους τρεις ομήρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν θα γνωστοποιηθεί καμία λεπτομέρεια «για τον τρόπο με τον οποίο απελευθερώθηκαν οι όμηροι, ώστε να μην ενθαρρυνθούν και άλλες επιθέσεις και ομηρίες», Επιπλέον, «για να προστατευθούν οι οικογένειες», η Aeolos δεν θα δώσει πληροφορίες για το πώς και πότε θα επαναπατρισθούν οι ναυτικοί.

Η εταιρεία ευχαρίστησε όλους τους ειδικούς και τους οργανισμούς υποστήριξης που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων, καθώς και τις κυβερνητικές υπηρεσίες, το λιμενικό σώμα και τις υπηρεσίες ασφαλείας για την ευαισθησία με την οποία προσέγγισαν την υπόθεση.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/276133/eleutheroi-oi-3-nautikoi-tou-kalamos-pou-eihan-apahthei-apo-peirates/#ixzz3SmVrne36
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About kymaeditor

Check Also

Λευκάδα: Φωτιά σε ιστιοφόρο ανοιχτά της Νικιάνας – Σώος ο μοναδικός επιβαίνων

Φωτιά εκδηλώθηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε ιστιοφόρο  στη θαλάσσια περιοχή της Νικιάνας στη Λεύκαδα. Από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *