Εμπλοκή με το εφάπαξ σε 40.000 ασφαλισμένους

Mέχρι τον Μάιο θα πρέπει να περιμένουν 40.000 συνταξιούχοι που βγήκαν στη συνταξη τον Σεπτέμβριο του 2013 προκειμένου να πάρουν το εφάπαξ αφού έχει σημειωθεί εμπλοκή στον υπολογισμό των ποσών που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι.

 

 Ειδικότερα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η αναβολή έχει να κάνει με τις μειώσεις που προκαλεί ο νέος τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος, αλλά και με την αδυναμία των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας να καθορίσουν επακριβώς τον ειδικό συντελεστή βάσει του οποίου τα εφάπαξ θα μειώνονται ανάλογα με τα ελλείμματα του κάθε φορέα!

Με λίγα λόγια 40.000 δικαιούχοι εφάπαξ που βγήκαν σε σύνταξη από τον Σεπτέμβριο του 2013 και ύστερα μπαίνουν… στον «πάγο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμη και αν υπάρχουν τα χρήματα, μέχρι τον Μάιο του 2015 κανένα Ταμείο δεν θα μπορεί να βγάλει νέα εφάπαξ πέραν αυτών που έχουν προγραμματιστεί να πληρωθούν σε όσους αποχώρησαν μέχρι τις 31/8/2013.

Στην πράξη όσοι έχουν αποχωρήσει για σύνταξη από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 και μετά θα περιμένουν έως και 20 μήνες για να πληρωθούν το εφάπαξ και μάλιστα θα λάβουν και μειωμένα ποσά.

Στο τραπέζι έχει πέσει η αλλαγή του μαθηματικού τύπου, ωστόσο ακόμη όλα τα σενάρια μένουν ανοιχτά. Η μόνη λύση που μπορεί να μετριάσει τις περικοπές είναι να αλλάξει ο μαθηματικός τύπος, κάτι που μαζί με άλλα «εναλλακτικά σενάρια» εξετάζεται στο υπουργείο Εργασίας.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι τα εφάπαξ που θα δοθούν τότε μπορεί να είμαι μειωμένα μέχρι και 40%

About kymaeditor

Check Also

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Κ. Σκρέκας από τους αρτοποιούς

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *