Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς κατά κυβέρνησης: «Ο ΕΝΦΙΑ εκτέλεσε την αγορά»

Για εκτέλεση της ελληνικής αγοράς εξαιτίας του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων έκανε λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Συγκεκριμένα: «Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων ΕΝΦΙΑ αλλά και η χρονική συγκύρια που καταλογίστηκε εκτέλεσε κατ εντολή της κυβέρνησης όλη την Ελληνική αγορά . Λίγες μονό μέρες μετά τον δυσβάστακτο φόρο εισοδήματος για εμπόρους και  καταναλωτές και εν μέσω της χειρότερης εκπτωτικής περιόδου των τελευταίων ετών, άλλος ένας φόρος προστίθεται στην καταγεγραμμένη αδυναμία των φορολογουμένων που ήδη αδυνατούν να πληρώσουν ρυθμίσεις και οφειλές  των προηγουμένων ετών.  Τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ(άδικος φόρος δια στόματος Υπουργού Οικονομικών) που στις περισσότερες  περιπτώσεις είναι υπολογισμένα με αντικειμενικές άξιες διπλάσιες των πραγματικών έβγαλαν ξαφνικά νέους πωλητές ακίνητων στα μεσιτικά γραφεία σε μια αγορά που απλά δεν υπάρχουν αγοραστές!!!!

Διερωτόμαστε  πρώτον τι νόημα έχει ο καταλογισμός φόρων όταν υπάρχει φυσική αδυναμία πληρωμής τους και δεύτερον από πού θα έρθει η επαγγελλόμενη ανάπτυξη όταν τα 3/4 των επιχειρήσεων έχουν καταστεί φορολογικά και ασφαλιστικά μη ενήμερες . Μας ανησυχεί  από την άλλη, η στάση της αντιπολίτευσης που αντί να καταθέτει φρέσκες και βιώσιμες προτάσεις στο τραπέζι εκμεταλλεύεται το αδιέξοδο και την αγανάκτηση του κόσμου με ανούσιες  υποσχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά .

 

 

About kymaeditor

Check Also

ΥΠΕΝ:Συντονισμένες δράσεις κατά του παράνομου εμπορίου άγριων πτηνών

Εντατικούς ελέγχους στην ύπαιθρο της Σαντορίνης για να κατασταλεί το φαινόμενο της παράνομης παγίδευσης ωδικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *