Ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex στην Ελλάδα.

Ενίσχυση της αποστολής του στην Ελλάδα λόγω της «έκρηξης» του αριθμού μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στη χώρα προερχόμενοι κυρίως από την εμπόλεμη Συρία προγραμματίζει η ευρωπαϊκή υπηρεσία Frontex, ο οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα ο διευθυντής της Φαμπρίς Λεζερί.

«Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα διευρύνουμε την επιχείρηση Ποσειδών» στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, είπε ο Λεζερί μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Ο Λεγκερί διευκρίνισε ότι η επιχείρηση της Frontex «πιθανώς θα επεκταθεί» και σε άλλα ελληνικά νησιά αν και ο κύριος όγκος των αφίξεων μεταναστών αφορά κυρίως νησιά όπως τη Μυτιλήνη και την Κω που βρίσκονται απέναντι από τις τουρκικές ακτές. Θα σταλούν επίσης περισσότεροι συνοριοφύλακες γιατί «υπάρχει έλλειψη στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Λεζερί προτείνει επίσης να αυξηθούν τα οικονομικά μέσα που διατίθενται στην Ελλάδα ώστε να βελτιωθούν τα καταλύματα που φιλοξενούν μετανάστες, κυρίως στα νησιά.

«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη εκ μέρους της Ευρώπης και η Frontex είναι ο ευρωπαϊκός οργανισμός που μπορεί να εφαρμόσει αυτήν την αλληλεγγύη», ανέφερε.

Εξήγησε δε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα εξελίχθηκε πολύ γρήγορα. «Στα ελληνικά νησιά υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι που ζητούν άσυλο, κυρίως από τη Συρία» σημειώνει στο κείμενο αυτό ο Γάλλος διευθυντής της Frontex.

Από τις αρχές του έτους έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα περίπου 50.000 «παράτυπες αφίξεις» μεταναστών και το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε μια από τις κύριες διόδους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ανθρώπους αυτούς. Κατά την ίδια περίοδο έχουν φτάσει στην Ιταλία περίπου 55.000 μετανάστες, διευκρίνισε ο Λεζερί.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

About kymaeditor

Check Also

Την Παρασκευή η απολογία του 27χρονου κατηγορούμενου για τη θανατηφόρα παράσυρση της 21χρονης Έμμας

Με την κατάθεση του τεχνικού συμβούλου του 27χρονου κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων στη δίκη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *