Εντατικοί έλεγχοι για κροτίδες και πυροτεχνήματα από την Διεύθυνση Ανάπτυξης Πειραιά

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για το Πάσχα και η Περιφέρεια Πειραιά ξεκίνησε εντατικούς έλεγχους  σε καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης, σε αποθήκες και χώρους παραγωγής, για τον περιορισμό της διακίνησης και πώλησης ειδών πυροτεχνίας εν όψει των εορτών του Πάσχα, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται για τον εντοπισμός ειδών πυροτεχνίας, με τις ονομασίες «Bangers», «Double Bangers», «Flash Bangers», «Batteries» (συστοιχίες) από τα τρία προηγούμενα είδη και «Jumping Crackers», για τα οποία το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας απορρίπτει την εισαγωγή τους.

Επίσης, στα πυροτεχνήματα με την ένδειξη CE ελέγχονται κατά προτεραιότητα τα εξής:
1. Rockets
2. Sparklers
3. Firecrackers
4. Aerial Wheels

Οι εκθέσεις με τα ευρήματα των ελέγχων θα διαβιβάζονται στα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα.
Η διενέργεια των ελέγχων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς κάθε χρόνο, τις ημέρες του Πάσχα, σημειώνονται ατυχήματα από πυροτεχνήματα και κροτίδες, από τα οποία σε πολλές περιπτώσεις προκαλούνται σοβαροί τραυματισμοί ενώ δεν λείπουν και τα θανατηφόρα ατυχήματα. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις θύματα των ατυχημάτων είναι ανήλικοι.

About kymaeditor

Check Also

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Σοβαρά τα προβλήματα αλλά παραίτηση καμία

Ολοκληρώθηκε από κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας και Υγείας Πειραιά η διενέργεια ελέγχου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *