Στην περιοχή Παπάδος της Γέρας Λέσβου εντοπίστηκαν από το Λιμενικό περίπου 45 από τους 50 μετανάστες, που αναζητούνταν από το πρωί του Σαββάτου. Οι μετανάστες βρέθηκαν στην ξηρά και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Ακόμη, ωστόσο, δεν έχει βρεθεί το πλοιάριο που τους μετέφερε, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση και για τους υπόλοιπους.
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου δέχθηκε κλήση κινδύνου (αριθμός 112) από αλλοδαπό, που ανέφερε ότι επιβαίνει σε ακυβέρνητη λέμβο μαζί με περίπου άλλα 50 άτομα.
Άμεσα στο σημείο κατέφτασαν δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και ένα σκάφος της Frontex.
Οι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή σταμάτησαν και συνεχίζονται από ξηράς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι μετανάστες που πιθανόν διασκορπίστηκαν.