«Ενόχλησε η αυθαιρεσία Μπαλτάκου»

Οι δηλώσεις του Τάκη Μπαλτάκου  («γεννήθηκα αντικομουνιστής και θα πεθάνω αντικομουνιστής») έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στο πολιτικό σκηνικό. Ένας εξ αυτών που διαφώνησαν στα λεγόμενα του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης είναι και ο Δημήτρης Καρύδης. Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ μίλησε στον Real fm και αναφέρθηκε στα όσα είπε ο κ. Μπαλτάκος.  

«Σε θέματα αξιών και αντιλήψεων που έχουν να κάνουν με τον πύρινα της δημοκρατίας, ακόμα και αν έχουμε τόσα προβλήματα σε οικονομικό επίπεδο, κανείς δεν πρέπει να μένει αδιάφορος», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Μας ενόχλησε μια αυθαιρεσία του κ. Μπαλτάκου. Ότι ενώ το θέμα αυτό, είχε συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ήρθε στην ολομέλεια, άλλαξε η διάταξη χωρίς να το γνωρίζει κανένας. Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δεν το ήξερε, βρέθηκε μπροστά σε έναν αιφνιδιασμό και είχε αντίθετη άποψη».

«Το ότι είμαστε μαζί σε μια κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιτρέπουμε να αναπτύσσονται λογικές και αντιλήψεις οι οποίες είναι αντίθετες με τα δικά μας πιστεύω. Είναι πιστεύω, που θα πρέπει να έχει κάθε δημοκρατικό κόμμα», πρόσθεσε.

«Ο αντικομουνισμός έχει ταυτιστεί στη χώρα μας με τις πιο ανελεύθερες στιγμές. Με φυλακίσεις, με διώξεις και δεν μπορεί σήμερα, την ώρα που ο κ. Σαμαράς λέει ότι θέλει να σταματήσουν να υπάρχουν οι διαχωρισμοί του παρελθόντος, να έρχεται ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και να τους υπερ-τονίζει», είπε ακόμα.

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5:30 τα ξημερώματα στην βόρεια Εύβοια. Το …