Ένωσαν τις δυνάμεις τους 15 εταιρείες κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού

Τις δυνάμεις τους αποφάσισαν να ενώσουν 15 ελληνικές εταιρείες κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού, οι οποίες επενδύουν στην καινοτομία και στοχεύουν στην εξωστρέφεια. Προκειμένου να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους για δυναμικό άνοιγμα, και εξαγωγές προς τα  ναυπηγεία της Ασίας (Κίνα, Νότιος Κορέα και Ιαπωνία) προχώρησαν στην δημιουργία μιας Ένωσης με την ονομασία ΗEMEXPO – “Hellenic Marine Equipment Manufacturers and Exporters».

Σύμφωνα με τους ιδρυτές του οι προοπτικές που ανοίγονται για το κλάδο είναι τεράστιες ενώ εκτιμούν ότι μπορεί να εξελιχθεί πολύ γρήγορα σε μια Ένωση παγκόσμιου κύρους.

Όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος της HEMEXPO Ελένη Πολυχρονοπούλου, τα ιδρυτικά μέλη αποφάσισαν να συστήσουν την Ένωση διότι θεώρησαν ότι  υπάρχουν πλέον εταιρείες που παράγουν ποιοτικά προϊόντα τα οποία μπορούν να σταθούν επάξια απέναντι στον παγκόσμιο ανταγωνισμό των κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού.

«Το επόμενό μας βήμα είναι να προωθήσουμε την παραγωγή μας στις χώρες της Άπω Ανατολής εκεί δηλαδή που ναυπηγούνται τα  πλοία.   Κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων θα μας δοθεί η ευκαιρία να συναντηθούμε και να συζητήσουμε με τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας ενώ  ευελπιστούμε πολύ σύντομα να υπογραφή και το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Κορέας για την προώθηση των εξαγωγών ελληνικού ναυτιλιακού εξοπλισμού».

H “HEMEXPO” στοχεύει στην προώθηση της υγιούς συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών, έχοντας ως γνώμονα την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, και την αύξηση των οικονομικών μεγεθών των μελών της, προκειμένου να εξασφαλίσουν την μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητά τους.  Η κα. Πολυχρονοπούλου τονίζει ότι «ξεκινάμε με 15 εταιρείες αλλά σκοπός μας είναι να μεγαλώσει με γοργούς ρυθμούς η HEMEXPO».

Το  στρατηγικό σχέδιο του νέου ναυτιλιακού cluster αφορά σε πρώτη φάση τη προβολή και προώθηση των εταιρειών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό η “HEMEXPO» θα κάνει παγκόσμια πρώτη εμφάνιση στη διάρκεια της ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2014» στο περίπτερο 1.126

Οι εταιρείες – μέλη της επίσης θα οργανώνουν από κοινού προγράμματα κατάρτισης, ενώ θα ενισχυθούν και οι μεταξύ τους εμπορικές αλλά και ερευνητικές συνεργασίες. Σύμφωνα με τον ίδιο σχεδιασμό θα ενισχυθούν οι συνεργασίες, μέσω και της κοινής συμμετοχής σε εθνικά και ευρωπαϊκά έργα και της δημιουργίας υποδομών, όπως κτηριακές εγκαταστάσεις και κοινός εξοπλισμός

 

Οι εταιρείες

Οι εταιρείες μέλη της ΗΕΜΕΧΡΟ δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κατασκευών ναυτιλιακού εξοπλισμού, που αφορούν τη προστασία του περιβάλλοντος, συστήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης πλοίων, επικοινωνίες, εξοπλισμούς κουζίνας, ξενοδοχειακό εξοπλισμό αλλά και συστήματα ασφάλειας. Ειδικότερα οι εταιρείες της HEMEXPO – Hellenic Marine Equipment Manufacturers and Exporters», είναι οι εξής:

 ALUMINOX S.A.

Η ALUMINOX εξειδικεύεται στον εξοπλισμό επαγγελματικών κουζινών σε κάθε μεγέθους πλοία όπως φορτηγά, megayachts, επιβατικά, κρουαζιερόπλοια και όλων των προδιαγραφών, όπως των Αμερικάνικων (USPH) και των Νορβηγικών (Norshok), προσφέροντας το σύνολο του εξοπλισμού για galleys, pantries & laundries, τη μελέτη για τις απαιτήσεις των παραπάνω χώρων και τη χωροταξική διάταξη του εξοπλισμού.

ENVIRONMENTAL PROTECTION ENGINEERING S.A.

Η παραγωγική δραστηριότητα ξεκινά το 1982 με τον σχεδιασμό και την παραγωγή τεχνικού εξοπλισμού για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από ρυπάνσεις, προερχόμενες από τις δραστηριότητες των πλοίων, όπως διαχωριστήρες νερού-πετρελαίου, συστήματα επεξεργασίας λυμάτων και συστήματα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού.

ERMA FIRST ESK ENGINEERING SOLUTIONS S.A.

Η ERMA FIRST S.A. είναι μια ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε με σκοπό να παρέχει στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία ολοκληρωμένες περιβαλλοντικές λύσεις, παράγοντας το καινοτόμο Σύστημα Επεξεργασίας Θαλασσίου Έρματος ERMA FIRST (BWTS).

 FARAD S.A.

Η FARAD sa Heat Exchangers είναι η εξειδικευμένη Ελληνική εταιρεία που από το 1979 με έδρα τον Πειραιά, μελετά, σχεδιάζει και κατασκευάζει υψηλής ποιότητας εναλλάκτες θερμότητας για τη ναυτιλία και τη βιομηχανία.

 SELMA

Η SELMA είναι μία ελληνική τεχνική εταιρεία που από το 1987 σχεδιάζει, κατασκευάζει και τοποθετεί συστήματα αυτοματισμού και ελέγχου, σε πλοία και ναυπηγεία διεθνώς.

 UTECO ABEE

Διαθέτει την μεγαλύτερη μονάδα κατασκευής Αισθητηρίων Θερμοκρασίας (T / C) και θερμοαντιστάσεων (RTD) στην Ελλάδα  με πιστοποίηση ISO 9001:2008 από τον Φεβρουάριο του 1997.

OLYMPIA ELECTRONICS S.A.

Η OLYMPIA ELECTRONICS S.A.  είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που από το 1979 παρέχει καινοτόμα και πιστοποιημένα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, με δυναμική παρουσία σε πάνω από 72 χώρες.

 PRISMA ELECTRONICS S.A.

Η PrismaElectronics SA είναι μία ελληνική εταιρεία που έχει αναπτύξει και προωθεί το Laros™, ένα καινοτόμο και κατοχυρωμένο με πατέντα δίκτυο ασύρματων έξυπνων συσκευών, οι οποίες παρακολουθούν και καταγράφουν, με απομακρυσμένη πρόσβαση, όλες τις σημαντικές λειτουργικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους των πλοίων.

 RAYCAP S.A.

Η Raycap, διαθέτοντας εμπειρία δύο δεκαετιών, προσφέρει ειδικευμένες λύσεις για την ηλεκτρική προστασία ευαίσθητων και κρίσιμων ηλεκτρονικών συστημάτων με εφαρμογές τόσο σε πολεμικά όσο και σε εμπορικά πλοία.

 

A. MALLIOS

Η εταιρεία Α. ΜΑΛΛΙΟΣ δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και στην παραγωγή ηλεκτρικών φωτιστικών σωμάτων  για πλοία καθώς και ορειχάλκινου ηλεκτρολογικού υλικού, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στο φωτισμό καθώς και στο ηλεκτρολογικό υλικό, παράγοντας φωτιστικά σώματα υψηλής ποιότητας και αισθητικής τόσο για εξωτερικούς χώρους όσο και για εσωτερικούς.

 ELVIK S.A.

Η ELVIK S.A., από το 1982, είναι η πρωτοπόρος εταιρεία παραγωγής στην Ελλάδα άκαυστων υλικών  (B-15 class) όπως πάνελ, πόρτες, οροφές κλπ. Αυτά τα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερικούς χώρους και τον διαχωρισμό τους σε πλοία, σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις της SOLAS του 1974, καθώς επίσης και σε κτίρια (επίγειες κατασκευές).

 PSYCTOTHERM O.E.

Η PSYCTOTHERM O.E. ιδρύθηκε το 1969 και εξειδικεύεται στην αγορά των θαλασσίων συστημάτων ψύξης καθώς επίσης και στην κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού.

DECON S.A.

Η  DECON από το 1993 πιστοποιεί και παράγει δικά της υλικά διαχωρισμού χώρων Β15-Α60 κι ενσωματώνει στην παραγωγή  και εκτέλεση έργων  όλες τις νέες μεθόδους κατασκευής με πυράντοχα υλικά δόμησης και διακόσμησης.

 D. KORONAKIS S.A.

Η  D. KORONAKIS S.A. είναι η κορυφαία εταιρεία στην κατασκευή σχοινιών και συρματόσχοινων στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως με μία γκάμα προϊόντων όπως σχοινιά, συρματόσχοινα, σχοινιά πρόσδεσης, σχοινιά yachting και άλλα, τα οποία παράγονται στην Ελλάδα και έχουν αναγνωριστεί σε όλο τον κόσμο για την άριστη ποιότητα τους και τις τεχνικές επιδόσεις τους.

NANOPHOS S.A.

Η NanoPhos AE αξιοποιεί τα ευρήματα της νανοτεχνολογίας και δημιουργεί προϊόντα που αδιαβροχοποιούν και προστατεύουν καθημερινές επιφάνειες τα οποία εξάγει σε πάνω από 25 χώρες. Η NanoPhos βραβεύτηκε για την καινοτομία των προϊόντων της από τον πρόεδρο της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, απέσπασε το 1ο βραβείο καινοτομίας στην έκθεση 100% Detail του Λονδίνου.

 

About kymaeditor

Check Also

Με ειδικότητες στη ναυπηγική βιομηχανία η ΕΠΑΣ Μαθητείας Ελευσίνας το επόμενο έτος – Συμφωνία ONEX Shipyards-ΔΥΠΑ

Με ειδικότητες στη ναυπηγική βιομηχανία όπου οι μαθητευόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιούν και αμοιβόμενη πρακτική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *