Εξάρθρωση του κυκλώματος με τις πλαστές διαθήκες.

διαθήκη 1

Νέα στοιχεία για την δράση του μεγάλου κυκλώματος «ιδιοποίησης» περιουσιών από θανόντες ανακάλυψε μετά από πολυήμερη έρευνα το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορούσε την Εύβοια.
Οι αρχικές υποψίες παρουσιάστηκαν μετά το καλοκαίρι με την υφαρπαγή περιουσίας από δύο αδέλφια ρακοσυλλέκτες που πέθαναν υπό άγνωστες, συνθήκες και το κύκλωμα τους είχε υφαρπάξει 550.000 ευρώ.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εντόπισαν τώρα περίπτωση υφαρπαγής 250.000 ευρώ από λογαριασμό συνταξιούχου υπαλλήλου του υπουργείου Εξωτερικών (ο οποίος είχε αποβιώσει το καλοκαίρι), σε τράπεζα της Χαλκίδας. Παράλληλα, ωστόσο, ανακάλυψαν και τα άγνωστα στοιχεία του 42χρονου αρχηγού της σπείρας. Πρόκειται για ιδιώτη που διαμένει στο Μαρούσι και ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες έχει αναχωρήσει, πιθανόν λόγω της έρευνας της ΕΛΑΣ, στην Αυστραλία. Όμως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο εμπλοκής και στελεχών του συγκεκριμένου καταστήματος που διέρρεαν πληροφορίες για αδρανείς λογαριασμούς θανόντων. ‘Ηδη για αυτήν την νέα υπόθεση έχουν συλληφθεί έξι άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Οκτωβρίου η ΕΛΑΣ είχε ανακαλύψει ένα αρχικό τμήμα της δράσης του κυκλώματος, στο οποίο συμμετείχαν ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, μια συμβολαιογράφος που έχει απασχολήσει τις αρχές για πλαστογραφία, ένας 66χρονος ο γιος του οποίου έχει δολοφονήσει αστυνομικό. Στις 7 Ιουλίου του 2014 δύο αδέρφια εντοπίζονται νεκρά στο διαμέρισμά τους στην οδό Διός, στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Οι δύο άνδρες που ήταν κληρονόμοι μεγάλης περιουσίας καθώς ήταν ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Αθήνα και πολλών ακίνητων, ζούσαν σαν ρακοσυλλέκτες. Ωστόσο την περιουσιακή τους κατάσταση και τις καταθέσεις τους, ύψους 550.000 χιλιάδων ευρώ, φέρεται να πληροφορήθηκε ο 42χρονος αρχηγός του κυκλώματος που πλησίασε την 47χρονη συμβολαιογράφο, που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, ώστε να σχηματίσει ένα πλαστό πληρεξούσιο με το όποιο ένα άτομο με λευκό ποινικό μητρώο θα έπαιρνε τα χρήματα. Το συγκεκριμένο άτομο ήταν ο 66χρονος που είχε κανονιστεί ότι θα έπαιρνε 3.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του.

Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση έπαιξε ένας 46χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ομάδας της Super League, καθώς ήταν αυτός που οδήγησε τον 66χρονο στο υποκατάστημα της τράπεζας για να αποσύρει χρήματα από τον λογαριασμό των νεκρών αδελφών. Από την ΕΛΑΣ ερευνήθηκε το ενδεχόμενο ο θάνατος των δύο ρακοσυλλεκτών να οφείλεται σε δολοφονία. Όμως μέχρι στιγμής η ιατροδικαστική έρευνα, λόγω της προχωρημένης σήψης, δεν μπόρεσε να τεκμηριώσει κάτι τέτοιο…

About kymaeditor

Check Also

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως την Πέμπτη – Πού θα σημειωθούν σήμερα τα μεγαλύτερα ύψη βροχών

Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *