«Εξαιρετική επιλογή ο Αβραμόπουλος»

Εξαιρετική χαρακτήρισε την επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη θέση του Έλληνα Επίτροπου ο Θανάσης Πλεύρης.

Ο νέος πια βουλευτής της Ν.Δ., που παίρνει τη θέση του κ. Αβραμόπουλου που μετακομίζει στις Βρυξέλλες, μίλησε στο Mega και τόνισε πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «έχει όλα τα προσόντα για αυτή την θέση» ενώ σημείωσε ότι εφόσον ο κ. Αβραμόπουλος αναλάβει Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης η χώρα θα λάβει ένα πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο ώστε να θέσει το ζήτημα της μετανάστευσης.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι η θέση που κατείχε στο υπουργείο Υγείας του έδωσε την δυνατότητα να παραμένει σε ένα υψηλό επίπεδο πολιτικής παρουσίας ενώ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σχολίασε, «η χώρα δεν χρειάζεται τώρα εκλογές».

Ο  Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ο εκλεκτός της ελληνικής κυβέρνησης για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απέστειλε την Κυριακή  ήδη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην οποία αναφέρεται ότι η ελληνική πρόταση για την θέση του επιτρόπου είναι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Η επίσημη ανακοίνωση
«Σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης το μεσημέρι της Κυριακής.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου από τον κόμβο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *