«Εξαφανισμένοι» εδώ και ένα χρόνο 6.451 φορολογούμενοι

Στο κυνήγι εντοπισμού 6.451 φορολογουμένων βρίσκεται η εφορία. Οι εν λόγω φορολογούμενοι είναι άφαντοι εδώ και ένα χρόνο και η εφορία  τους ψάχνει για να ελέγξει τα δικαιολογητικά των περσινών τους φορολογικών δηλώσεων.

Ειδικότερα, για το οικονομικό έτος 2013 (εισοδήματα 2012) στην εφορία είχαν κληθεί 346.774 φορολογούμενοι, δηλαδή το 6% του συνόλου. Όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ, οι 6.451 φορολογούμενοι που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα θα βρεθούν αντιμέτωποι με ελέγχους οι οποίοι θα αφορούν και παρελθόντα οικονομικά έτη.

Από το 2013 και την κατάργηση της υποχρεωτικής αποστολής φακέλων με δικαιολογητικά στην εφορία, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ξεκινήσει μια διαδικασία επιλογής φορολογικών δηλώσεων, για τις οποίες οι πολίτες θα πρέπει να περνούν το κατώφλι των κατά τόπους ΔΟΥ με τα δικαιολογητικά ανά χείρας και να τα παρουσιάζουν στους υπαλλήλους.

Ωστόσο για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις ο αριθμός των πολιτών που θα κληθούν να επισκεφθούν τις κατά τόπους ΔΟΥ είναι περιορισμένος, καθώς οι βασικοί κωδικοί της δήλωσης για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες ήταν προσυμπληρωμένοι.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου – Οι νέες ημερομηνίες

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2023 για την οικονομική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *