Εξηγήσεις και νέα φορολογικά μέτρα ζητά η τρόικα- Έφτασε το e-mail απάντηση των δανειστών

Εξηγήσεις σε δημοσιονομικά και περαιτέρω ρητές δεσμεύσεις ζητά η τρόικα, μέσω του απαντητικού email που έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών τα ξημερώματα της Τετάρτης αφήνοντας έτσι ανοικτό το εάν θα επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα. Αξίζει δε να σημιεωθεί ότι το email ήρθε λίγες ώρες πριν την έναρξη της συζήτησης στην Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015. Ασφαλώς η εξέλιξη προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται πια μπροστά στην απόλυτη εμπλοκή και εκφράζονται φόβοι για εξάμηνη παράταση του Μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές ζητούν διευκρινίσεις για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ενώ απαιτούν ρητές δεσμεύσεις στα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να ζητούν νέα μέτρα και συγκεκριμένα τη λήψη και νέων φορολογικών μέτρων, την αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά, σίτιση και φάρμακα, την αλλαγή της ρύθμισης των 100 δόσεων και την κατάργηση της μείωσης κατά 30% της έκτακτης εισφοράς που έχει ήδη ψηφιστεί. Επίσης ζητούν την αύξηση του ΦΠΑ σε ποτά και τσιγάρα.

Στο απαντητικό email δεν γίνεται καμία αναφορά για τον χρόνο επιστροφής τους στην Αθήνα με αποτέλεσμα να κρίνεται δύσκολη η έλευσή τους το ερχόμενο Σάββατο. Όπως όλα δείχνουν εάν οι δανειστές επιστρέψουν αυτό θα γίνει μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

About kymaeditor

Check Also

Γ. Αυτιάς σε Κομισιόν: Άμεση παρέμβαση για στήριξη των νησιών των Κυκλάδων

Την άμεση και αποφασιστική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαρκή οικονομική στήριξη των κατοίκων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *