«Εξυπηρετεί συμφέροντα ο Μιχαλολιάκος»

Δριμεία επίθεση στον Βασίλη Μιχαλολιάκο εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, άσκησε σκληρή κριτική στον νυν δήμαρχο «καταγγέλλοντάς τον όχι μόνο για απραξία, αλλά και για εξυπηρέτηση συμφερόντων».

Παράλληλα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, τονίζει ότι δεν είναι στις προθέσεις του να κάνει δικό του κόμμα, επειδή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο Πειραιάς. «Αν ήθελα να γίνω Έλληνας Μπερλουσκόνι, θα έφτιαχνα το δικό μου Ποτάμι ή Ελιά ή Νέα Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά,  μίλησε ακόμη  για τα πρώτα του βήματα στην πολιτική, για την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη ενώ αποκαλύπτει πως αν δεν υπήρχε ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη, ο ίδιος θα ψήφιζε τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Για την ανάμειξη του στα κοινά του Πειραιά
Κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. Κάποτε είχα ως μοναδικό μου μέλημα τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες. Στη συνέχεια ήλθε ο Ολυμπιακός και απορρόφησε κάθε στιγμή του ελεύθερου χρόνου μου. Ωστόσο μήνες τώρα υπήρξαν έντονες ανησυχίες για την πορεία της πόλης και τις χαμένες ευκαιρίες. Από ενεργούς πολίτες, επικεφαλείς κοινωνικών ομάδων, της ηγεσίας της Μητρόπολης Πειραιώς, φορέων της πόλης που τους ένωνε η αγάπη και το κοινό ενδιαφέρον για τον Πειραιά. Συζητώντας λοιπόν μαζί τους έγινα δέκτης της αγωνίας τους για το μέλλον. Μου έλεγαν: κύριε Μαρινάκη έχετε πετύχει στη ναυτιλία και στον Ολυμπιακό δημιουργώντας ένα μοντέλο διοίκησης που οδήγησε σε οικονομική και αγωνιστική ευρωστία. Πρέπει να ενεργοποιηθείτε για τον Πειραιά. Τον χάνουμε»

Η προσπάθειά μας αυτή δεν είναι δικό μου καπρίτσιο, αλλά απαίτηση και κάλεσμα των κοινωνικών δυνάμεων της πόλης , όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι καθημερινά. Άλλωστε μεγάλωσα σε πολιτική οικογένεια και ήρθε η στιγμή τώρα που ο Πειραιάς βιώνει με τον πλέον βίαιο τρόπο την κρίση και απαξιώνεται μέρα με την ημέρα, να βγω μπροστά μαζί με μια ομάδα ικανών ανθρώπων για να αλλάξουμε τον Πειραιά.Να ξαναγίνει η πόλη που κάποτε μεγαλουργούσαν άνθρωποι που ήρθαν εδώ από όλα τα σημεία της Ελλάδος αλλά και από την Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη και είχαν καταστήσει τον Πειραιά ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Για την μη υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου

«Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μου με τους άλλους. Βλέπετε με την ευλογία του Θεού, έχω εισπράξει από τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού απέραντη αγάπη κι έχω ζήσει σημαντικές στιγμές δόξας μαζί τους. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν έχω καμία ανάγκη αναγνωρισιμότητας, πόσω δε μάλλον μέσω της θέσης του δημάρχου του Πειραιά. Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος που αφορά την επιχειρηματική μου δραστηριότητα στο εξωτερικό και η οποία με βάση τη κείμενη νομοθεσία συνιστά ασυμβίβαστο για την όποια εμπλοκή μου στην πολιτική από τη θέση του δημάρχου. Πρόκειται ασφαλώς για μια στρέβλωση που πρέπει κάποτε να τελειώσει. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να δοθεί η ευκαιρία στις παραγωγικές τάξεις να προσφέρουν. Δεν είναι δυνατόν να διαφεντεύουν τις τύχες της πόλης ή ολόκληρου του λαού άνθρωποι που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο και δεν έχουν δημιουργήσει ούτε μια θέση εργασίας.

– Αφιερώνω όμως το πάθος μου για προσφορά σε αυτή και στηρίζω τον Γιάννη Μώραλη, ο οποίος έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα. Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια

Τώρα πάτε την βαλίτσα πολύ μακριά. Μην ψάχνετε να βρείτε θέμα. Για τον Πειραιά μιλάμε. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Και ο Πειραιάς με νοιάζει. Τον Πειραιά θέλουμε να γιατρέψουμε για να αισθανθούμε και πάλι οι Πειραιώτες περήφανοι. Για το λιμάνι της καρδιάς μας παλεύουμε.

«Δεν θέλω να γίνω Έλληνας Μπερλουσκόνι»

Για να τα λέμε καθαρά και πειραιώτικα, όπως συνηθίζουμε εδώ στο λιμάνι κ. Χιώτη. Προσωπικά δεν έκανα ούτε πρόκειται να κάνω δουλειές με το δημόσιο, άρα δεν μπορώ και δεν θέλω να γίνω Έλληνας Μπερλουσκόνι. Αν ήθελα θα έθετα υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος; Δεν θα μπορούσα να φτιάξω το δικό μου Ποτάμι ή τη δική μου Ελιά; Δεν θα μπορούσα να φτιάξω κι εγώ το κόμμα της Νέας Ελλάδας; Συμμετέχω καθημερινά στην παραγωγική δραστηριότητα της χώρας, δημιουργώ τίμιες θέσεις εργασίας. Όχι με λόγια, αλλά με σκληρή δουλειά. Δεν πολιτικολογώ αόριστα, αλλά δουλεύω 18 ώρες το 24ωρο. Και σας το είπα και πριν. Η ενασχόληση με την πολιτική και τα κοινά πρέπει να αποτελεί προνόμιο των ανεπάγγελτων ή των κομματικών κολαούζων; Να μας το πει ο κ. Μιχαλολιάκος να το ξέρουμε.

«Ο Πειραιάς δεν είναι τσιφλίκι κανενός»

Συνεχίζοντας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε τα ακόλουθα: «Ο Πειραιάς δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Πολύ περισσότερο δε, ενός παλαιοκομματικού ψεύτη κομματάρχη. Οι πειραιώτες είμαστε άνθρωποι εργατικοί, υπερήφανοι, προοδευτικοί. Με μια λέξη: Λεβέντες. Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ σε κανέναν να λειτουργήσει ως τσιφλικάς. Αλλά θα σας πω και το άλλο. Με τον αείμνηστο Σταύρο Νταϊφά ήμουν πολύ πιο κοντά από κάποιους που τον επικαλούνται σήμερα όπως ο κ. Μιχαλολιάκος. Εξάλλου η κόρη του και καλή μου φίλη Ειρήνη, με την τεράστια κοινωνική της προσφορά στον τόπο μας, συμμετέχει στον συνδυασμό μας ενισχύοντας έμπρακτα αυτή τη συλλογική προσπάθεια.
Και όπως δήλωσε και η ίδια προ ημερών, συντάχθηκε μαζί μας «γιατί δεν μπορεί να υπάρχει Θρύλος στον Πειραιά και η πόλη μας να μην είναι Θρύλος». Αυτό τα λέει όλα αναφορικά με το παραλήρημα του κ. Μιχαλολιάκου. Σε ότι αφορά την οικογένεια Γουλανδρή, διατηρώ όπως πιθανά ξέρετε, άριστη επαφή μαζί τους και στηρίζουν απόλυτα την κίνηση μας για έναν Πειραιά-Νικητή.

«Περιμέναμε από τον κ. Μιχαλολιάκο από θεατής να γίνει πρωταγωνιστής»

Αναφερόμενος στους λόγους που τον τελευταίο διάστημα η κόντρα με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, έχει οξυνθεί σε μεγάλο βαθμό,  ο Βαγγέλης Μαρινάκης  υπογράμμισε: «Περιμέναμε από τον κ. Μιχαλολιάκο από θεατής να γίνει πρωταγωνιστής. Να δώσει λύση στα μεγάλα και σημαντικά και να μη λέει ψέματα στους Πειραιώτες. Να κάνει έργα και όχι ωραία φυλλάδια για παρεμβάσεις και έργα που δεν έγιναν ποτέ. Να βελτιώσει το αστικό περιβάλλον και την εικόνα του Πειραιά. Τα κτίρια που βρίσκονται στην είσοδο του οποίου θυμίζουν την εποχή του 40 όταν η πόλη είχε βομβαρδιστεί.

Περίμενα από τον κ. Μιχαλολιάκο να μην περιφρονήσει τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό που του ζήτησε την απελευθέρωση των χώρων για τη δημιουργία αθλητικών γηπέδων και χώρων άθλησης, χωρίς ο δήμος να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ, αφού τα έξοδα θα καλύπτονταν από τον Ερασιτέχνη. Να δείξει έμπρακτα ενδιαφέρον για τα παιδιά και τα αθλητικά σωματεία του Πειραιά, τα οποία κορόιδευε επανειλημμένως ότι δήθεν θα ικανοποιούσε τα απολύτως λογικά αιτήματά τους για την εξασφάλιση χώρων. Να δημιουργήσει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο για τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό, που αν και έχουν να επιδείξουν τεράστιες επιτυχίες στις πισίνες, βρίσκονται περιθωριοποιημένοι από την παρούσα δημοτική αρχή.

Περίμενα από τον κ. Μιχαλολιάκο να είναι πιο υπεύθυνος και να μην «εκβιάζει» επιχειρηματίες του Πειραιά που χρωστούν στον Δήμο για να εξασφαλίσει τη στήριξη τους αλλά και δημοτικούς υπαλλήλους για να μείνουν στη θέση τους στον δήμο. Να κρατήσει στην πόλη τους τουρίστες της κρουαζιέρας που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τεράστια οικονομική ανάσα για τον επιχειρηματικό κόσμο. Να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του λιμανιού σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο. Να μην είχε καταστήσει εδώ και έξι μήνες προεκλογικό κέντρο το δημαρχείο και να μην είχε γίνει κατ εξακολούθηση φορέας των συμφερόντων κάθε λαθραίου, καταδικασμένου επιχειρηματία που εποφθαλμιά την πόλη μας. Τα σχετικά στοιχεία είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα ώρα και στιγμή.

«Αν το δίλημμα ήταν Μιχαλολιάκος ή Δρίτσας, εγώ θα διάλεγα Δρίτσα»

Ο κ, Δρίτσας μέσα από τον πολιτικό του λόγο εκφράζει κι αυτός την αγωνία του για το μέλλον της πόλης και ασκεί κριτική στη διοίκηση Μιχαλολιάκου. Συμφωνώ μαζί του σε πολλά. Και πάντως από κοινού γνωρίζουμε τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα της πόλης που πρέπει να διορθωθούν. Θα σας πω και τούτο, διότι όπως ξέρετε εγώ δεν μασάω τα λόγια μου. Αν το δίλημμα ήταν Μιχαλολιάκος ή Δρίτσας, εγώ θα διάλεγα Δρίτσα. Αλλά τώρα υπάρχουμε εμείς. Όλοι οι φορείς του Πειραιά συσπειρώθηκαν και δημιούργησαν αυτή την πλατιά συμμαχία που έχει τις δυνάμεις και τη βούληση να αλλάξει την πόλη.

«Το λιμάνι της καρδιάς μας δεν πωλείται»
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο ενδεχόμενο πώλησης του ΟΛΠ. «Εμείς για το λιμάνι του Πειραιά έχουμε μια ξεκάθαρη κρυστάλλινη θέση. Λέμε λοιπόν ότι θα πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του. Όπως συμβαίνει και με το 97% των λιμανιών στην Ευρώπη. Όπως επίσης απαιτούμε από το Ελληνικό Δημόσιο τη θεσμική και αποφασιστική διεύρυνση της συμμετοχής του δήμου στη διοίκηση του ΟΛΠ. Αυτό επίσης συμβαίνει σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά λιμάνια. Μέσα από τη διευρυμένη συμμετοχή του δήμου στον ΟΛΠ, θέλουμε να συναποφασίζουμε για το αναπτυξιακό μέλλον της πόλης. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα για όλους του Πειραιώτες. Είναι απλά τα πράγματα. Σας είπα: Θάλασσα και Πειραιάς πάνε μαζί. Λιμάνι και Πειραιάς πάνε μαζί. Το λιμάνι της καρδιάς μας δεν πωλείται και οι θέσεις εργασίας θα διαφυλαχτούν πάση θυσία.

«Στη ναυτιλία επιτυγχάνουν μόνο οι άξιοι και οι ικανοί»
Ο εφοπλιστής κατέληξε στις δηλώσεις αναφερόμενος και στο τομέα της ναυτιλίας και αν είναι ικανοποιημένος:  «Θα περίμενα να την κάνετε αυτή την ερώτηση από την αρχή. Οι άνθρωποι της ναυτιλίας έχουμε ένα πλεονέκτημα. Δραστηριοποιούμαστε σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Και για να πετύχουμε πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ. Γιατί εκεί δεν χωρούν παρεμβάσεις, ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις. Εκεί επιτυγχάνουν μόνο οι άξιοι και οι ικανοί»

 

 

About kymaeditor

Check Also

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων: Αρχαιολογικός περίπατος στο Ιερό του Ποσειδώνα στην Καλαυρεία Πόρου

Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία θρησκευτικά κέντρα του Αργοσαρωνικού, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *