Εορτάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η 66η επέτειο της Δωδεκανήσου

Με τη συμμετοχή πλήθους Δωδεκανησίων που κατέκλεισαν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Κώου κ. Ναθαναήλ, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Μιχαλολιάκου, των βουλευτών κ. Κ. Κατσαφάδου και Δ. Γάκη οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση, εορτάστηκε η 66η επέτειος ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου και η 30η επέτειος από την Ίδρυση της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών και Πειραιώς στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο.

Προβλήθηκε ντοκιμαντέρ από το Ιστορικό της Ενσωμάτωσης, και μαγνητοσκοπημένη η 1η εκδήλωση της Ομοσπονδίας στο «Σπίτι των Δωδεκανησίων» το Δημοτικό θέατρο Πειραιά σαν σήμερα, πριν 30 χρόνια!

Τιμήθηκαν οι συμμετέχοντες στο Α’ Δ.Σ. Τα τιμητικά διπλώματα επέδωσαν οι Βουλευτές και ο κ. Φ. Καλούδης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Σεβασμιώτατος, διαβάζοντας το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ι. Φραγκούλης, καθώς και οι τιμηθέντες! Ακολούθως τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα κάθε Νησιού παρουσίασαν τους τοπικούς χορούς ενθουσιάζοντας τον κόσμο που τα καταχειροκρότησαν! Την εκδήλωση παρουσίασαν η Νινέττα Ν. Μανούση (Ένωση Κώων) και ο δημοσιογράφος κ. Κ. Πάχος.

Αναφορά στον Μητροπολίτη Ναθαναήλ

Ο κ. Φίλιππος Καλλούδης, με την ευκαιρία της αποδιδόμενης τιμής στους Πρωτεργάτες της Ομοσπονδίας, είπε μεταξύ των άλλων, «Σφυρηλατήσαμε ισχυρούς δεσμούς, καλλιεργήσαμε εξαιρετικό συμπατριωτισμό και με αφοσίωση υπηρετήσαμε τη πατρίδα μας.

Σήμερα, σας αναγνωρίζουμε και σας τιμούμε, Σεβασμιώτατε, επειδή υπηρετείτε την Εκκλησία και τους ανθρώπους μας, ως ο Καλός Ποιμήν, άξιος εκπρόσωπος του Οικουμενικού μας Πατριάρχη.

Όμως, δεν ξεχνούμε, ότι ως έφηβος (φοιτητής), υπήρξατε Γραμματέας στην Ενωση Κώων Αθηνών, και τότε τρέχατε να προβάλετε τον πολιτισμό μας, με υπερηφάνεια, πότε στην Αθήνα, στα Αιγαιοπελαγήτικα…, πότε στον Πειραιά, ακούραστος πάντοτε και με πατριωτική φλόγα…

About kymaeditor

Check Also

MERCI CHEF – Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας (25/02 – 01/03/2024)

«Merci Chef!»: Για πρώτη φορά η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο …