Επίσκεψη Αρβανιτόπουλου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσημη επίσκεψη εργασίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποιεί ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Την Κυριακή, ο κ. Αρβανιτόπουλος συμμετείχε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, για την μεγάλη εορτή της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίο, στο Φανάρι, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιου Κυριαζή και του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων, Γεωργίου Καλαντζή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Αρβανιτόπουλο για την επίσκεψη του, καθώς επίσης και για την ειλικρινή συνεργασία και τη συνεχή προσπάθεια του υπουργού για την επίλυση των κρίσιμων θεμάτων που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, προήδρευσε, επίσης,  σύσκεψης  εργασίας, με το εκπαιδευτικό προσωπικό των Ομογενειακών σχολείων, που πραγματοποιήθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, παρουσία και του συντονιστή εκπαίδευσης. Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Ομογένειας, με σκοπό να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Την Δευτέρα, ο κ. Αρβανιτόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιερά Θεoλογική Σχολή της Χάλκης, όπου ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης, κ. Ελπιδοφόρο.

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Τα μέτρα ασφαλείας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αυριανό τελικό του Conference League

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ήδη εφαρμόζονται, για την εύρυθμη …