Επίσκεψη Γιάννη Μώραλη σε Ειδικά Σχολεία του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε σήμερα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών, το ΕΕΕΕΚ Πειραιά, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά & 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά και όπου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις των παιδιών ενόψει των εορτών του Πάσχα και τους προσέφερε λαμπάδες, πασχαλινά αυγά και τσουρέκια.

Οι πασχαλινές δράσεις στα Ειδικά Σχολεία πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, εξήρε το έργο των διευθυντών, των εργαζομένων, των γονέων και των παιδιών των Ειδικών Σχολείων, οι οποίοι – όπως είπε – αξίζουν του σεβασμού μας και της εκτίμησής μας. Ο κ. Μώραλης τόνισε πως πριν έναν μήνα περίπου, την περίοδο των Αποκριών, με πρωτοβουλία του κυρίου Αγραπίδη, άρχισε να δημιουργείται ένα πρόγραμμα επισκέψεων στα επτά Ειδικά Σχολεία του Πειραιά, στα οποία γίνεται εξαιρετική δουλειά.
«Ήρθαμε σήμερα, ενόψει των εορτών του Πάσχα, να προσφέρουμε λαμπάδες, τσουρέκια και σοκολατένια αυγά στα παιδιά. Να μας δουν πάλι και να τους δούμε και να καταστήσουμε σαφές ότι δεν περάσαμε για μία φορά και θα μας ξαναδούν πάλι σε τέσσερα χρόνια. Θα περνάμε από εδώ μαζί με τον κ. Αγραπίδη που το έχει αναλάβει, είχε την ιδέα, το προωθεί, το «πιέζει» και το εκτελούμε μαζί. Θέλω να πιστεύω ότι θα χτιστεί μία πιο ισχυρή σχέση με τα Ειδικά Σχολεία που την έχουν ανάγκη και τα σχολεία, αλλά κι εμείς», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι «η ευθύνη του δήμου και της κεντρικής διοίκησης είναι η ένταξη των παιδιών αυτών μετά, στην κοινωνία. Αλλά στην παρούσα φάση, όταν είναι στα Ειδικά Σχολεία αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να τους δίνουμε χαρά, να τους βλέπουμε πιο συχνά, να μπορούμε να βοηθούμε στην επίλυση των προβλημάτων τους. Αυτό σε ένα βαθμό το κάνουμε – θεωρώ – με αρκετή επιτυχία, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πάντα κάποια προβλήματα».

Ο Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών κ. Νίκος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στις πασχαλινές δραστηριότητες και στις κατασκευές που φτιάχνουν τα παιδιά στις τάξεις τους.

Ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Πειραιά κ. Στάθης Καρούμπης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πολύ χρήσιμη – όπως είπε- πρωτοβουλία.
«Κάθε χρόνο καλύπτουμε τέτοιου είδους ανάγκες, αλλά το να το κάνει ο δήμος είναι πολύ σημαντικό και συγχαίρουμε τον κ. Μώραλη», τόνισε ο κ. Καρούμπης. Υπογράμμισε ότι τα παιδιά χρειάζονται πρόσθετη στήριξη και είναι καλό να διευρύνεται αυτή η στήριξη, γι αυτό το σχολείο καλύπτει σημαντικές ανάγκες των παιδιών με διάφορους χορηγούς. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «σήμερα μοιράσαμε σε 35 άπορες οικογένειες του σχολείου μας τρόφιμα. Αυτό το κάνουμε τέσσερις φορές τον χρόνο».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Πειραιά κ. Μιχάλης Πετρίδης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο γι αυτήν την ενέργεια, επεσήμανε ότι είναι η πρώτη Δημοτική Αρχή που έχει ξεκινήσει να κάνει τέτοιες δράσεις στα σχολεία. «Συμβάλλει σημαντικά στην ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης, μέσα από δράσεις ψυχαγωγικές, κοινωνικού χαρακτήρα όπως είναι οι σημερινές και μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης, αυτόνομης διαβίωσης των παιδιών και της ψυχαγωγίας τους», τόνισε ο κ. Πετρίδης.

Η Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κα Άννα Τηλιακού, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο γιατί – όπως είπε – πάντα μας τιμά με την παρουσία του και μας τιμά κάθε φορά και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, τις Απόκριες και τώρα το Πάσχα.
«Είμαστε σε επαφή με τον δήμο και έχουμε μία πάρα πολύ καλή σχέση. Τα παιδιά γνωρίζουν την προσφορά του δήμου και είναι πολύ χαρούμενα», υπογράμμισε η κα Τηλιακού.

About kymaeditor

Check Also

Δημήτρης Κατσικάρης για τον Πειραιά- Μια υποψηφιότητα εγνωσμένου κύρους

Με Δύναμη και Εμπιστοσύνη, για τον Πειραιά των ανοιχτών οριζόντων, για τη Νίκαια-Ρέντη, Κορυδαλλό, Κερατσίνι-Δραπετσώνα, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *