Επίσκεψη Ιερώνυμου στο «Σπίτι του Ηθοποιού»

Το «Σπίτι του Ηθοποιού» επισκέφθηκε ο Ιερώνυμος και απηύθυνε κάλεσμα  σε όλους τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν με πίστη, ενότητα και αλληλεγγύη τις οικονομικές δυσκολίες.

Με αφορμή την εορτή του Πάσχα αλλά και την συμπλήρωση ενός έτους φροντίδας, από το Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» στους ηθοποιούς, με καθημερινά γεύματα αγάπης, ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον Γιάννη Βόγλη, την Μέλπω Ζαρόκωστα, τον Νίκο Βερλέκη τον Βαγγέλη Κομματά, , τον Θέμη Μάνεση, την Καίτη Φίνου τον Νίκο Ζιάγκο, το Νίκο Μπακογιάννη, τον Σπύρο Μπιμπίλα , την Μαρία Κωσταντάρου κ.α. για προβλήματα της καθημερινότητας και να τους ευχηθεί για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα μοιράζοντας τα πασχαλινά τους δώρα .

«Να ξαναγίνουμε μία οικογένεια»

«Η κρίση, είπε ο κ. Ιερώνυμος, πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη της αλληλεγγύης. Οι Έλληνες πρέπει να ξαναγίνουμε μία οικογένεια, να αγαπά και να φροντίζει ο ένας τον άλλο και να μην θέτουμε πάνω απ΄ όλα τις σκοπιμότητες και τις ιδιοτέλειες. Ο πόνος που βιώνει τον τελευταίο καιρό ο καθένας, μάς έχει ωριμάσει. Πονέσαμε πολύ, αλλά σιγά –σιγά θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας, κυρίως την αλληλεγγύη, σ΄ένα κοινό στόχο. Με την πίστη μας, είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην προσφορά των Ελλήνων ηθοποιών υπογραμμίζοντας ότι « το έργο του ηθοποιού είναι να κάνει τους άλλους τους ανθρώπους να γελάσουν να προβληματιστούν, να δούνε τη ζωή με τη σωστή διάσταση» αλλά όπως είπε, «μόνο με αλλαγή νου και καρδιάς μπορούμε να σταματήσουμε συνήθειες και πάθη που αρρωσταίνουν την κοινωνία μας».

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού» Άννα Φόνσου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Αρχιεπίσκοπο και την «Αποστολή» για τη συνεχή της στήριξη στους ηθοποιούς λέγοντας «μας κάνετε ευτυχισμένους γιατί είστε ο μόνος που βρίσκεται συνεχώς δίπλα μας και δείχνετε τη συμπάθεια σας, γιατί όπως ξέρετε ο κλάδος μας δεινοπαθεί, έχουμε μεγάλη ανεργία. Οι νέοι ηθοποιοί βρίσκονται σε απόγνωση».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στη συνεργασία της «Αποστολής» με το «Σπίτι του Ηθοποιού» εκφράζοντας , όπως είπε το σεβασμό του για τις ανάγκες των ανθρώπων εκείνων « με τους οποίους μεγαλώσαμε μέσα από τα έργα τους και τις ταινίες τους γελώντας, κλαίγοντας, θυμώνοντας, αγωνιώντας, συμμετέχοντας και εμείς νοερώς από το ρόλο του θεατή. Αυτούς τους ανθρώπους ερχόμαστε να διακονήσουμε, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τη συνεισφορά τους στον πολιτισμό μας και στη ψυχή μας. Ανεβαίνουμε και εμείς μαζί τους στο σανίδι της ζωής της αγάπης και της προσφοράς».

Η κ. Άννα Φόνσου και τα μέλη του Δ.Σ. ξενάγησαν τον Μακαριώτατο και τη συνοδεία του στο μουσείο όπου είχε την ευκαιρία να δει να διατηρούνται θεατρικά κουστούμια καταξιωμένων ηθοποιών όπως της Μελίνας Μερκούρη του Μάνου Κατράκη, της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Τζένης Καρέζη, της Κατερίνας Ανδρεάδη κ.α. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το θέατρο του δρόμου «Νίκος Κούρκουλος» και στους ξενώνες του Ιδρύματος.

About kymaeditor

Check Also

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών, μετά από χρόνια παθολογικά προβλήματα ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος. …