Επαναφέρει η Δικαιοσύνη το σκάνδαλο με τις φούσκες του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Χρηματιστήριο

Μετά από παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαρ. Βουρλιώτη, παραπέμπονται σε νέα δίκη οι 36 (επιχειρηματίες, χρηματιστές, εφοπλιστές, επενδυτές κ.λπ.) που τον περασμένο Φεβρουάριο αθωώθηκαν από βαριές κατηγορίες σχετικά με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και τις μετοχές φούσκες.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε προς το ποινικό τμήμα ΑΠ να αναιρέσει την απαλλακτική απόφαση του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ώστε να οδηγηθούν και πάλι οι κατηγορούμενοι στο εδώλιο.Ο αντεισαγγελέας του ΑΠ Χαρ. Βουρλιώτης πρότεινε την ανατροπή της απαλλακτικής απόφασης, υποστηρίζοντας ότι παρουσιάζει πολλά λογικά κενά, ασάφειες και αντιφάσεις στην αιτιολογία της, καθώς και ότι περιορίζεται στο να αξιολογεί μεμονωμένα τις ενέργειες κάθε κατηγορούμενου.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια του για την εξέλιξη και προειδοποίησαν ότι εάν η εισαγγελική αναίρεση γίνει δεκτή, θα φέρουν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να επικαλεστούν ότι (σύμφωνα με τη νομολογία του, σε αντίστοιχες παρεμβάσεις πολιτειακών παραγόντων) έχουν παραβιαστεί οι αρχές της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο αθωότητας.

Αν το ποινικό τμήμα ΑΠ υπό τον αντιπρόεδρο ΑΠ Γ. Γεωργέλλη υιοθετήσει σε 1-2 μήνες την εισαγγελική πρόταση, η υπόθεση που είχε ξεκινήσει με ανάκριση το 2002 (για να φθάσει μετά 12 χρόνια στο ακροατήριο) θα ανοίξει ξανά για να εξεταστούν και πάλι κατηγορίες.

About kymaeditor

Check Also

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το μπόνους των 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό και τα σχέδια για μαζικό χτύπημα

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη δύο Πακιστανών που σχεδίαζαν …