Επαναφορά στις πέντε ημέρες της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος

Την επαναφορά στις πέντε ημέρες της χρονικής διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εγχώριας γαλακτοπαραγωγής.

Με το προηγούμενο καθεστώς δεν υπήρξε βελτίωση στην τιμή του γάλακτος για τον καταναλωτή όταν στον ίδιο τον παραγωγό υπήρξε μείωση της τιμής πώλησης του γάλακτος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, θα καταργηθεί όσο γίνεται γρηγορότερα εντός της χρονιάς ένα μέρος του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες, φτάνοντας στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έχουμε υπολογίσει ότι αν μειωθεί γύρω στα 30-35 λεπτά ο ΕΦΚ, θα είμαστε στα μέσα επίπεδα και θα το προχωρήσουμε εντός της χρονιάς με προοπτική σε βάθος χρόνου να καταλήξουμε σε αυτό που λέμε αγροτικό πετρέλαιο», συμπλήρωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «το 2015 ο ΕΝΦΙΑ καταργείται και στον ενδεχόμενο φόρο που θα προκύψει της υψηλής ακίνητης περιουσίας, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μπουν ως φορολογητέα ύλη τα εργαλεία άσκησης αγροτικής δραστηριότητας, ο εξοπλισμός, οι εγκαταστάσεις, οι αποθήκες και οι στάβλοι».

Σχετικά με την 13η σύνταξη, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι αφορά όλους τους αγρότες με σύνταξη κάτω των 700 ευρώ.

Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη να μπει μία τάξη στη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων, καθώς το πρώτο που παρέλαβε ήταν ένας φάκελος με βεβαιωμένα πρόστιμα 1,5 δισεκ. και να επικρέμονται άλλα 540 εκατ. που οφείλονται σε κακή διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων.

About kymaeditor

Check Also

Σύλληψη 52χρονου που εξαπατούσε μέσω πλαστών εγγράφων χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λαμβάνοντας δάνεια

Συνελήφθη,  στη Νέα Ιωνία, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών και μετά από επισταμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *