Επανεκκίνηση του έργου της Σιδηροδρομικής Γραμμής Πειραιά- Αθήνας από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τέσσερα χρόνια μετά την διάλυση της εργολαβίας Πειραιάς – Αθήνα – Τρεις Γέφυρες (994/2005) από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ, επανεκκίνηση έχουμε στις υπολειπόμενες εργασίες για τη σιδηροδρομική γραμμή Πειραιάς-Αθήνα.

Σύμφωνα με έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ, που αναρτήθηκε στην «Δι@υγεια», ανατίθεται το έργο «Ολοκλήρωση διπλής ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Πειραιά – Έξοδος Σ.Σ. Αθηνών» στην κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ΤΕΡΝΑ ΑΕ που είναι δύο από τις τρεις εταιρείες της προηγούμενης κοινοπραξίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν η έκπτωση που προσέφεραν οι εταιρείας στο έργο του οποίου ο προϋπολογισμός είναι 22,7 εκατ. ευρώ, είναι 40% και αφορά την καλύτερη έκπτωση.

Μεταξύ άλλων στην πρόβλεψη του έργου είναι:Η εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης τουλάχιστον διπλής γραμμής, κατά περιοχές, σύμφωνα με την εγκεκριμένη περιβαλλοντική αδειοδότηση, και την εγκεκριμένη μελέτη του έργου, σε όλο το τμήμα του έργου, από Σ.Σ Πειραιά έως έξοδο Σ.Σ Αθηνών περιλαμβάνοντας όλες τις υπάρχουσες νέες γραμμές εντός των σταθμών και στάσεων καθώς επίσης και των τεσσάρων νέων σιδηροδρομικών γραμμών εντός του ΣΣ Αθηνών, την κατασκευή της υποδομής και επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής στην είσοδο (νότια) του Σταθμού Ρέντη και την προσαρμογή της με την δέσμη των ήδη ανακαινισμένων σιδηροδρομικών γραμμών εντός του σταθμού σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του έργου.

Η προθεσμία περαίωσης του έργου ορίζεται σε δέκα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του ΠΕΠ Αττικής έως το τέλος του 2015 και εθνικών πόρων από το 2016. Η ολοκλήρωσή του έργου είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου να μην χαθεί το σύνολο της κοινοτικής χρηματοδότησης, ύψους 100 εκ. ευρώ της σύμβασης 994/2005 του ΟΣΕ.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Θέματα Ημερήσιας Διάταξης προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου

Το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά υ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29-11-2023 και ώρα 16:30, δια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *