Επανενεργοποιείται η ενδοκυκλαδική σύνδεση με το “‘Αρτεμις”

Το  Υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε νέα παράταση στην εταιρεία «Hellenic Seaways» για τα δρομολόγια του ΑΡΤΕΜΙΣ στη  γραμμή διασύνδεσης των Δυτικών Κυκλάδων.

Από την Παρασκευή 13 Μαρτίου επανήλθε το πλοίο στα γνωστά δρομολόγια, με την παράταση να ισχύει έως και τις 20 Απριλίου. Η ημερομηνία αυτή δόθηκε ως καταληκτική από την εταιρεία NEL, η οποία δήλωσε ότι μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο Aqua Jewel. Καθώς οι συγκλίνουσες πληροφορίες της ναυτιλιακής αγοράς επιβεβαιώνουν ότι καμία εργασία δεν εκτελείται στο εν λόγω πλοίο, είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει η NEL να είναι συνεπής και σε αυτή τη νέα προθεσμία που έχει ορίσει.

Εντός της προθεσμίας που έχει δοθεί επιχειρήθηκε να καλυφθεί η εορταστική περίοδος του Πάσχα κατά την οποία αναμένεται και μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στα νησιά.

Αυτό που ακόμη παραμένει σε εκκρεμότητα είναι η διασύνδεση των Ανατολικών Κυκλάδων, καθώς το Υπουργείο δεν έχει αποφασίσει να παραχωρήσει ανάθεση της γραμμής σε άλλη εταιρεία λόγω της καθήλωσης του πλοίου Aqua Spirit που τελεί σε επίσχεση εργασίας από τους απλήρωτους εργαζομένους.

About kymaeditor

Check Also

Στην προμήθεια έντεκα νέων περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό προχωρά το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Στην προμήθεια έντεκα νέων περιπολικών σκαφών, με υγειονομικό εξοπλισμό προχωρά το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *