Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος μιλά στην Βουλή κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, Κυριακή 8 Ιουλίου 2012. Ολοκληρώνονται με την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα οι τριήμερες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά στην Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Επερώτηση Κώστα Κατσαφάδου για τη μοριοδότηση αναπληρωτών εκαπαιδευτικών

Ερώτηση κατέθεσα ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων , Κώστας Κατσαφάδος σχετικά με την  αναγνώριση των μορίων προϋπηρεσίας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονταν την περίοδο 2010-2012 .
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονταν ως αναπληρωτές την περίοδο 2010-2012, δεν λαμβάνουν κανένα μόριο έστω και αν υπηρετούσαν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.
Όπως αναφέρει, οι πίνακες μοριοδότησης ίσχυαν μέχρι το 2010, όταν η τότε Υπουργός Παιδείας τους πάγωσε μέχρι τον Ιούνιο 2014 οπότε και επανεργοποιήθηκαν, αλλά με ισχύ για την περίοδο 2012-2014.

Ο Κώστας Κατσαφάδος τόνισε  :Όπως γνωρίζετε η τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε ορεινές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές, συνοδευόταν από αυξημένη μοριοδότηση σε ότι αφορά την επικείμενη πρόσληψή τους ως μονίμων εκπαιδευτικών.
Αυτό αποτελούσε πάγια πρακτική έως το 2010, όταν η τότε Υπουργός Παιδείας πάγωσε τους πίνακες μοριοδότησης, κάτι που συνεχίστηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2014 όταν ο προκάτοχος σας ενεργοποίησε και πάλι τους πίνακες μοριοδότησης αλλά με ισχύ για την περίοδο 2012-2014.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι εργάζονταν ως αναπληρωτές την περίοδο 2010-2012, δεν λαμβάνουν κανένα μόριο έστω και να υπηρετούσαν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία άνιση αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων.
Στα πλαίσια της ισονομίας, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να επανορθώσει αυτή την αδικία με άμεση νομοθετική ρύθμιση.
Το ζητούμενο είναι αν προτίθεται να αναγνωρίσει τη μοριοδότηση στους πίνακες για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν την περίοδο 2010-2012

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Θέματα ημερήσιας διάταξης προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου

Το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά που αφορά την   «Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής» θα πραγματοποιηθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *