Επιβράβευση για Βαρβιτσιώτη η παραμονή του στο υπουργείο Ναυτιλίας

Επιβραβεύτηκε με το καλύτερο τρόπο ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τον πρωθυπουργό. Ο υπουργός Ναυτιλίας, ακούγοντας τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης , είδε το εαυτό του να παραμένει  στο υπουργείο του, κάτι που τον γέμισε με ικανοποίηση και χαμόγελα καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ότι “πίστεψε ” και “πιστεύει” σε αυτόν,  στις ικανότητες και τη μαχητικότητά του.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο διάστημα της θητείας του στο κτίριο τη Ακτή Βασιλειάδη  η «ζυγαριά» έγειρε σαφώς προς τη θετική πλευρά αφού το έργο του στο τομέα της Ναυτιλίας -και όχι μόνο- είναι σημαντικό ενώ ένα από τα «μελανά» σημεία αυτής, είναι το άτυχο περιστατικό τον περασμένο Ιανουάριο στο Φαρμακονήσι με τον πνιγμό των λαθρομεταναστών και οι  (προκλητικές είμνια η αλήθεια) δηλώσεις που έκανε για αυτό το τραγικό συμβάν. Είχε κάνει λόγο για… χαζή εκμετάλλευση («δεν μπορούν όλα αυτά να αποτελούν αντικείμενο χαζής εκμετάλλευσης», είπε), προσθέτοντας ένα σχόλιο που άγγιζε τα όρια του ρατσισμού, λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και όλοι οι μετανάστες να απολαμβάνουν άσυλου στη χώρα».

Από κει και πέρα, έκανε σημαντικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν τις διαδικασίες στη θάλασσα με κυρίαρχο το τελευταίο νομοσχέδιο που απαλλάσσει από διάφορα χαράτσια, τους φουκαράδες που έχουν μια βάρκα και κάνουν το κέφι τους με το ψάρεμα. Το γεγονός επίσης πως ο διάλογος με τις ναυτεργατικές ενώσεις είναι συνεχής και μέχρι τώρα έχει αποφύγει τις πολυήμερες απεργίες του παρελθόντος, είναι στα συν του.

 

About kymaeditor

Check Also

Σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε Ιτέα – Άμφισσα

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Ιτέα και την Άμφισσα, πλησίον του Κορινθιακού Κόλπου, σύμφωνα με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *