Επιθεωρήσεις σε εγκαταστάσεις εταιρειών πετρελαιοειδών στο Πέραμα, με εντολή Γαβρίλη

Έλεγχοι στις εγκαταστάσεις εταιρειών πετρελαιοειδών στο Πέραμα άρχισε η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Μικτή Επιτροπή, που συγκροτείται από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Γενικού Χημείου του Κράτους κ.α.. Μάλιστα, για πρώτη φορά συμμετείχε τεχνικό κλιμάκιο του Δήμου Περάματος, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Γιάννη Λαγουδάκη ξεκίνησαν επιθεωρήσεις στις συνολικά 114 δεξαμενές πετρελαιοειδών, απ’ όπου γίνεται διακίνηση καυσίμων για όλη την Αττική και εξετάζονται τα μέσα πυρόσβεσης, ο μηχανολογικός εξοπλισμός των δεξαμενών, τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, η εκπαίδευση των εργαζόμενων κ.ο.κ.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις δύο εταιρειών, οι οποίες έχουν αδειοδοτηθεί από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με επιστολή του στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την πραγματοποίηση ελέγχων στις εγκαταστάσεις και των άλλων εταιρειών, που λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους τους, αδειοδοτούνται από το Υπουργείο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ζήτησε, ακόμα, ενημέρωση για τον προγραμματισμό των ελέγχων, που θα γίνουν από το Υπουργείο και υπογράμμισε την εποικοδομητική παρουσία της Δημοτικής Αρχής Περάματος στις επιθεωρήσεις.

About kymaeditor

Check Also

Συνελήφθη 27χρονος – Προσπάθησε να βιάσει 2 γυναίκες στην Κηφισιά

Στη σύλληψη ενός 27χρονου στην Κηφισιά προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές τη Δευτέρα 20 Μαρτίου με την κατηγορία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *