Επικυρώθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της Mamidoil-JetOil.

Επικυρώθηκε σήμερα από το πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών, το σχέδιο εξυγίανσης της Mamidoil-JetOil., μέσω της εξαγοράς της από την αυστριακή εταιρεία Cetracore Energy, GmbH, όπως ανακοινώθηκε απόψε από την εταιρία.

Ο επενδυτής έχει εξασφαλίσει την έγκριση του 66% των πιστωτών (σημειώνεται ότι το άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικά απαιτεί τη συναίνεση του 50%+1% των πιστωτών). Η συμφωνία προβλέπει την είσοδο της Cetracore Εnergy, GmbH ως στρατηγικού επενδυτή, με την καταβολή 105 εκ. ευρώ για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της Mamidoil-Jetoil, S.A. Στην επίσημη ανακοίνωση τονίζεται ότι ο επενδυτής έχει καταβάλει ήδη πάνω από 1,4 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της εταιρίας, τη μισθοδοσία των εργαζομένων, και τη διατήρηση του συνόλου (150) των θέσεων εργασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cetracore Εnergy Petr Reshchikov, δήλωσε με αφορμή τη σημερινή εξέλιξη, ότι η επένδυση στη Mamdoil-Jetoil S.A. αποτελεί σημαντικό στρατηγικό βήμα, και μέρος της επιχειρηματικής επέκτασης στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Από τις 22 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών», από τις 24 Απριλίου το «Καλάθι του Πάσχα».

Από τις 22 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024 τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *