«Επιλογή απόλυτης καταστροφής η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ»

Οι επιθέσεις της κυβέρνησης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τέλος  αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτόξευσε (ξανά) τα βέλη του κατά του κόμματος της Κουμουνδούρου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» και σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, τόνισε πως «αν ο λαός επιλέξει καταστροφή, ας την ψηφίσει».   Προανήγγειλε ακόμα κοινοβουλευτική μάχη μέχρις εσχάτων προκειμένου να αναδειχθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, αλλά και η επικινδυνότητα των προτάσεων της αντιπολίτευσης

 

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ακόμα πως «η ψήφος εμπιστοσύνης δεν αποτελεί προκαταβολή για την προεδρική πλειοψηφία» και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο

 

Σχετικά με την προσφυγή στη ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δικαιολόγησε την κίνηση ως «απόφαση που στοχεύει στη σταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος», η οποία παράλληλα θα επιτρέψει την κυβέρνηση να παρουσιάσει στη Βουλή το σχέδιο εξόδου από την κρίση και θα αναδείξει την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όμως, ο κ. Βενιζέλος απεμπλέκει την ψηφοφορία, από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η «η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι πρόκριμα για την προεδρική εκλογή».

 

«Όχι, δεν θα υπάρξουν νέο δάνειο, νέο μνημόνιο»

 

Αναφορικά με την προοπτική νέου δανείου και νέου μνημονίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε κατηγορηματικά, «όχι, δεν θα υπάρξουν νέο δάνειο, νέο μνημόνιο», ενώ άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι μόνο όσοι έχουν αποκτήσει λόγο ύπαρξης εξαιτίας της κρίσης, θέλουν το μνημόνιο.

 

«Όταν εμείς γυρίζαμε, αυτοί πήγαιναν»

 

Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την «ρεαλιστική στροφή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο:

«Σε σχέση με την αντιπολίτευση, ισχύει το «όταν εμείς γυρίζαμε, αυτοί πήγαιναν» και νομίζουν ότι έχουν ανακαλύψει την πυρίτιδα. Έχουμε αφαιρέσει από τους ώμους των Ελλήνων 180 δισ. ευρώ χρέος, το 80% του ΑΕΠ. Έχουμε κάνει την πιο εντυπωσιακή αναδιάρθρωση χρέους στον κόσμο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ συνεχίζοντας την επίθεση σημειώνει: «Τι ρεαλιστική στροφή κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Η ηγεσία του κάνει μια προσπάθεια οι οποία είναι στα όρια της αξιοπρέπειας για να φανεί ότι είναι μια ομάδα ανθρώπων συμβατή με το ευρωπαϊκό κατεστημένο.

Δεν κάνει μια πολιτική αξιών, δεν κάνει μια πολιτική αρχών» και συνέχισε κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ως «επιτομή του τυχοδιωκτισμού με μόνο στόχο την εξουσία».

 

«Δεν αποκλείω τίποτα στο πλαίσιο της προγραμματικής αλήθειας»

 

Ερωτηθείς αν αποκλείει συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Δεν αποκλείω τίποτα στο πλαίσιο της προγραμματικής αλήθειας και υπευθυνότητας. Δύσκολη, αλλά θεμελιώδης προϋπόθεση».

Όμως, συνέχισε αναφερόμενος σε όλες τις ευκαιρίες που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπαραταχθεί για τα εθνικά ζητήματα και δεν το έπραξε, και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «τινάζει τα πάντα στον αέρα».

 

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «αν ο ελληνικός λαός θελήσει να κάνει μια επιλογή, η οποία είναι επιλογή είναι είτε υψηλού ρίσκου είτε απόλυτης καταστροφής, μπορεί να την κάνει».

About kymaeditor

Check Also

Κοντονής για ΟΑΚΑ: Το 2015 δεν βρισκόταν ούτε ο φάκελος του έργου

το γεγονός ότι ένα θηριώδες έργο, όπως το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, έχει βασιστεί σε μία άδεια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *