Επιμένει για μη πολιτικό για ΠτΔ ο Θεοδωράκης

Για μη πολιτικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκανε- ξανά- λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρότασή  του για ένα πρόσωπο εκτός πολιτικού συστήματος  που θα αναλάβει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και επεσήμανε ακόμα ότι “προτεραιότητα μου  είναι η συνταγματική αναθεώρηση και η αλλαγή του εκλογικού νόμου”.

 Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM,  τόνισε:

«Είπα εξαρχής ότι δεν πρέπει να είναι μέσα από το πολιτικό σύστημα. Πρότεινα ενδεικτικά ονόματα, την Αρβελέρ π.χ. Δεν έχω καμία εξουσιοδότηση εκ μέρους της, αλλά δείχνω ότι υπάρχουν Έλληνες. Πρόσθεσα μετά ότι ο Αλιβιζάτος είναι μια σοβαρή πρόταση, πρόσθεσα τον Μπουτάρη και ανέφερα τον Γιαννίτση, αν θέλουμε να μιλήσουμε για παλιούς πολιτικούς που είναι μια σοβαρή περίπτωση όσων θέλουν να συγκρουστούν με το παλαιό κράτος» δήλωσε. μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM,ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Για μένα, προτεραιότητα είναι η συνταγματική αναθεώρηση και η αλλαγή του εκλογικού νόμου, που είναι παράλογο το σύστημα που έχουμε τώρα, και το τρίτο είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Να υπάρξει λοιπόν μια συμφωνία των κομμάτων εξουσίας πάνω σ’ αυτά τα τρία ζητήματα και να πάμε σ’ αυτά τα ζητήματα, να εκτιμήσουμε εάν η χώρα πρέπει να κάνει εκλογές την άνοιξη ή την επόμενη άνοιξη ή το χειμώνα. Αρχή μου είναι ότι οι τετραετίες πρέπει να εξαντλούνται. Από εκεί και πέρα, όμως, μία κυβέρνηση που τρέμει, που δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας και δεν μπορεί να πολιτευτεί, καλό θα είναι να αποσυρθεί.

Δεν θεωρώ ότι πρέπει να καταφεύγουμε σε παλιά πολιτικά πρόσωπα. Πρέπει το πολιτικό σύστημα να αναλάβει μια ευθύνη και να πάει σε νέα πολιτικά πρόσωπα».

Τα επόμενα βήματα 

Όσον αφορά για τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει ως επικεφαλής του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε:

«Το «Ποτάμι» ήρθε για να ενώσει τους Έλληνες σε μια λογική επίλυσης των προβλημάτων. Αν μπει στη λογική «δεν μιλάω με τον ΣΥΡΙΖΑ» ή «δεν μιλάω με τη Ν.Δ.», δεν έχει μέλλον. Είναι ντροπή του πολιτικού συστήματος. Εμείς, λέμε ότι ερχόμαστε όχι για να γίνουμε υπουργοί, αλλά με την καψούρα να βοηθήσουμε τη χώρα. Να της δώσουμε λύσεις, να προτείνουμε κάποια πρόσωπα. Με αυτή τη λογική, η συζήτηση πρέπει να είναι διαρκής και δεν είναι μονομερής. Και πρέπει να γίνεται με αυτούς που ο κόσμος επιλέγει να είναι κυρίαρχοι στο πολιτικό σύστημα.

Με οποιοδήποτε πρώτο κόμμα έχω την υποχρέωση να συζητήσω, να δω τα σημεία συμφωνίας ή διαφωνίας και μέχρι πού μπορώ να το στηρίξω».

About kymaeditor

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: Η επόμενη μέρα μετά την αποπομπή Κασσελάκη – Η διαδικασία και οι υποψηφιότητες για την προεδρία

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ που οδηγείται για άλλη μια φορά σε κάλπες για εκλογή αρχηγού, μετά την υπερψήφιση της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *