Επιστημονικό μνημόσυνο για το Γ. Παπανικολάου.

Η ανάδειξη του έργου του Γεωργίου Ν. Παπανικολάου, η διαχρονική αξία του έργου του, αλλά και η ανάδειξη του ινστιτούτου που φέρει το όνομά του, βρέθηκαν στο επίκεντρο του επιστημονικού μνημοσύνου για τον μεγάλο Έλληνα επιστήμονα, που διοργανώθηκε στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, ακαδημαϊκών και εκκλησιαστικών παραγόντων, έγινε αναφορά στο σημαντικό ερευνητικό έργο, το ιστορικό της ερευνητικής του καριέρας, την προσφορά του Παπανικολάου προς όλες τις γυναίκες του κόσμου, το τεστ Παπ και τη διαχρονική σημασία της προσφοράς του αυτής.

Ο Γ.Ν. Παπανικολάου «κατόρθωσε να ανακαλύψει το τεστ που σώζει ζωές», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του, ο Πέτρος Καρακίτσος, καθηγητής κυτταρολογίας του τμήματος Ιατρικής του ΕΚΠΑ και υπογράμμισε τον σοβαρό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η προαγωγή της ιδέας και της κουλτούρας της πρόληψης, αλλά και της διπλωματίας της Υγείας, όπως «δίδαξε» η πορεία του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Ευρεία συντονιστική σύσκεψη στη Λάρισα με αντικείμενο τα κρούσματα πανώλης σε αιγοπρόβατα

Ευρεία συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 11:00 στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα με αντικείμενο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *