Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς στον Σαμαρά- “Μην μας εμπαίζετε”

Επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά, την  οποία κοινοποίησε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Χαρδούβελη και στη Γεν. Γραμματέα Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Α. Σαββαϊδου έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς. “Μην μας εμπαίζετε” τονίζουν οι έμποροι στον πρωθυπουργό ενώ επισημαίνουν ακόμα πως  “η Απογείωση να μη γίνει σαν το “λεφτα υπάρχουν”

Αναλυτικά η επιστολή

«Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Επιτρέψτε μας να σας επισημάνουμε, ότι η αγορά του Πειραιά, που πάντα ήταν σημείο αναφοράς και για την υπόλοιπη χώρα, μετά από έναν δραματικό από την υπερφορολόγηση Σεπτέμβριο, εισέρχεται σε μια νέα περίοδο εξαιρετικά χαμηλής ρευστότητας, με ορατές πλέον τις πιο δυσάρεστες συνέπειες.

Μας λυπεί ιδιαίτερα, που η μείωση των φόρων που υποσχεθήκατε ξανά κατά την διάρκεια της Δ.Ε.Θ., αλλά και πρόσφατα στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Ν.Δ. από το 26 στο 15%, φαίνεται να αποτελεί απλά μια συνηθισμένη πολιτική υπόσχεση.

Τι άλλο θα μπορούσε να ήταν άραγε, αφού δεν έχετε ορίσει χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και οι ανωτέρω μειώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται καν στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού;
Η ανακοίνωση της μείωσης κατά 30% στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φορολογική μείωση. Αντίθετα, αποτελεί επιβολή νέου διαχρονικού φόρου, διότι μια έκτακτη εισφορά επιβάλλεται άπαξ και όχι συνεχόμενα.Όσοι από εμάς προσπαθήσαμε να γίνουμε νοικοκυραίοι και επενδύσαμε σε ιδιόκτητα ακίνητα και καταβάλλαμε και τους αναλογούντες φόρους μεταβίβασης τελικά, μέσω του ΕΝΦΙΑ, θα ξαναπληρώσουμε πολλές φορές την αξία τους.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Είμαστε σκεπτόμενοι επαγγελματίες και μην μας εμπαίζετε. Σαν έμποροι γνωρίζουμε από ισοζύγια και αντιλαμβανόμαστε γι αυτή την περίοδο την ανάγκη διατήρησης του πρωτογενούς πλεονάσματος. Όμως, από «ζουμερές» επιχειρήσεις κάποτε, έχουμε καταστεί «αφυδατωμένοι» οργανισμοί και αναρωτιόμαστε από που αλλού θα μπορούσε να στηριχθεί η ανάπτυξη αν ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν εστιάσει αποτελεσματικότερα εκεί που πρέπει και όχι στους γνωστούς και εύκολα ελεγχόμενους «πελάτες».
Επιθυμούμε όσο εσείς την πολιτική σταθερότητα, αλλά δεν υπάρχει πλέον χρόνος. Ενεργείστε άμεσα, διότι δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση η «Απογείωση» που μας έχετε υποσχεθεί να πάρει τον χαρακτήρα μιας άλλης γνωστής πολιτικής έκφρασης «Λεφτά υπάρχουν………

About kymaeditor

Check Also

Γλυφάδα: Σύλληψη 33χρονου με βαρύ οπλισμό

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες  18-6-2024, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *