Επιστροφή των «Ποσειδωνίων» στον Πειραιά ζητά ο Βουράκης

Σε δηλώσεις για τα φετινά Ποσειδώνια, τα οποία ολοκληρώνονται την Παρασκευή, προέβη ο Ιωσήφ Βουράκης. Ο  υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ζητά την επιστροφή της ναυτιλιακής έκθεσης στη φυσική του έδρα, όπως λέει, τον Πειραιά και καλεί τη νέα δημοτική αρχή να μεριμνήσει γι αυτό. 

Αναλυτικά η δήλωση

«Καθώς ολοκληρώνεται η Έκθεση «Ποσειδώνια 2014» μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι όχι μόνο συμπληρώνονται 10 χρόνια από την απομάκρυνση της από τον Πειραιά, αλλά και ότι φέτος κανείς παράγοντας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νεοεκλεγμένος ή πιο έμπειρος δεν βρήκε να πει δυο κουβέντες για την «απώλεια» αυτή.

Τα «Ποσειδώνια» είναι μια Έκθεση – «θεσμός» για τον Πειραιά και το λιμάνι του. Ακόμη κι η εταιρεία που διοργανώνει την Έκθεση στον Πειραιά έχει την έδρα της. Έφυγαν «προσωρινά», λόγω ακαταλληλότητας (;) της «Παγόδας» και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το ρητό ότι στην Ελλάδα «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»!  Δυστυχώς, ένας «μιθριδατισμός» φαίνεται  να διαπερνά και το πολιτικό προσωπικό της πόλης.

Οι φλογερές δηλώσεις του παρελθόντος περί επιστροφής τους έχουν ξεχαστεί από δημάρχους, πολιτικούς κλπ. Ακόμη και οι πιο «τεχνοκρατικές» προσεγγίσεις για αξιοποίηση του χώρου του ΟΛΠ, που διεκδικεί ο δήμος, στο «Παλατάκι» και στέγαση της Έκθεσης σε χώρο εκεί, επίσης φέτος δεν ακούστηκαν.

Όμως δεν είναι οι μεγαλοστομίες που λείπουν. Αλλά το σχέδιο και η βούληση να γυρίσουν τα «Ποσειδώνια» στην φυσική τους έδρα, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Λύσεις υπάρχουν. Ακόμη και οι χώροι γύρω από το ΣΕΦ και το «Καραισκάκη» θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, με τις κατάλληλες μελέτες και παρεμβάσεις φυσικά, για τον σκοπό αυτό. Εμείς από την πλευρά μας δεν θα πάψουμε να επιμείνουμε για την υλοποίηση αυτού του στόχου. Εύχομαι η νέα δημοτική αρχή, που όντως έχει σχέση με τη ναυτιλία, να παλέψει πραγματικά για την επιστροφή της Έκθεσης, κάτι  που μόνο οφέλη στην οικονομική ζωή της πόλης μπορεί να φέρει».

About kymaeditor

Check Also

Ημιβύθιση Τ/Χ σκάφους στη Μύκονο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου για ημιβύθιση ταχύπλοου σκάφους, άνευ επιβαινόντων, το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *