Επιστροφή ΦΠΑ σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις με «λευκό ποινικό μητρώο»

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους συνεπείς φορολογούμενους αφού με ρύθμιση- ανάσα επιστρέφεται άμεσα ΦΠΑ σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις χωρίς φορολογικές παραβάσεις και  γραφειοκρατεία, μέσα σε μόλις επτά ημέρες.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υπόκεινται σε έλεγχο, αλλά προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις ο έλεγχος θα γίνεται μετά την καταβολή της επιστροφής του φόρου ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

 

Οι πληροφορίες μάλιστα μιλούν για αρχή της νέας διαδικασίες με τις επιστροφές-εξπρές μέσα στον Οκτώβριο και μάλιστα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα.

Αυτή τη στιγμή η μέση αναμονή για την επιστροφή του ΦΠΑ αγγίζει τον έναν χρόνο, είναι κοντά στις 302 ημέρες ενώ χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις αναμένουν ως και 14 με 16 μήνες.

 

Μάλιστα τα ποσά που χρωστάει το κράτος ξεπερνούν τα 650.000.000 ευρώ. Από τη νέα ρύθμιση αναμένεται να ωφεληθούν τουλάχιστον 4.450 επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

 

About kymaeditor

Check Also

Ξεκινά στις 12 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο- Τρεις Κυριακές ανοιχτά τα εμπορικά

Ξεκινάει την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *