Εργολάβοι εναντίον Δήμου Πειραιά!

Το θέμα της πολυδιαφημισμένης Πλατείας Πηγάδας και της δυστοκίας στην ολοκλήρωση του έργου έπαψε να είναι πρόβλημα μόνο της Υδραίικης συνοικίας και έγινε πρόβλημα ολόκληρου του Πειραιά.

Έτσι απασχόλησε εκτενώς το χθεσινό εαρινό Δημοτικό Συμβούλιο με ερώτημα το αν θα κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος κάτι που όμως δνε ψηφίστηκε καθώς τα κενά από την πλευρά του Δήμου Πειραιά στη μελέτη του έργου ήταν τερατώδη. Οποιαδήποτε λοιπόν κίνηση θα επέσυρε σοβαρές οικονομικές διεκδικήσεις εναντίον του Δήμου Πειραιά.

Τελικώς  γιατί αμοίβονται οι τεχνικές υπηρεσίες και οι επιτροπές; Ας μη συζητήσουμε ποιός ήταν ο λόγος που μία πλατεία με αιωνόβια δέντρα που είχαν γλυτώσει από βομβαρδισμούς και καταστροφές χρειάστηκε να αναπλαστεί για να ικανοποιήσει αδηφάγες προεκλογικές σκοπιμότητες; Το μόνο που έγινε με συνέπεια ήταν η χρηματοδότηση από το ΚΑΠΕ και το κόψιμο της κορδέλας.

Δυστυχώς το έργο της Πηγάδας δεν είναι η μόνη απόδειξη ολιγωρίας των αρμοδίων (υπηρεσιακών , αιρετών και συμβούλων με παχυλούς μισθούς- οι παροικούντες τον Πειραιά γνωρίζομαστε μεταξύ μας).

Τα έργα πολλά και οι παραλήψεις περισσότερες…: Ράλλειος με μεγάλες καθυστερήσεις και επανειλημμένες ενάρξεις ( μία ο δήμαρχος , μία ο υπουργός), κτίριο ξένου φορέα στη Βασιλέως Γεωργίου για αποκατάσταση, λες και δεν είχε ο Πειραιάς ιδιόκτητα διατηρητέα, Στρατόπεδο Παπαδογεωργή στο Ρέντη, και σαφώς το πολυπόθητο  τραμ που κοντεύει να καταστρέψει ,σε συνδυασμό με την κρίση κάθε εμπορική δραστηριότητα στο κέντρο του Πειραιά.

Αναρωτιόμαστε αν θα υπάρξουν συνέπειες σε τεχνικές υπηρεσίες και αιρετούς. Γιατί η ατιμωρησία φέρνει θράσος!

 

 

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *