Ερωτηματικά για τραυματισμό κρατούμενου στον Κορυδαλλό.

Κρούσμα  «ασυδοσίας» κρατουμένων ποινικών και αντιεξουσιαστών, στις φυλακές Κορυδαλλού, τέθηκε υπόψη αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.
Ένας 31χρονος αλβανός κρατούμενος, έλκλειστος   για δολοφονίες αλλά και φέρεται να βοήθησε το σχέδιο των «Πυρήνων» για τη μεγάλη απόδραση από τον Κορυδαλλό, μαχαίρωσε προ  ημερών μέσα στην  φυλακή έναν ρουμάνο συγκρατούμενο του για άγνωστο λόγο.

Ωστόσο το εντυπωσιακό είναι ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 31χρονος, ενώ ήταν υπό επιτήρηση για τη «συμμετοχή στο εγχείρημα των “Πυρήνων”», βρήκε την ελευθερία κινήσεων να φύγει από τη Γ’ Πτέρυγα των φυλακών όπου κρατείτο, να βρει ανοικτές όλες τις ενδιάμεσες πόρτες ασφαλείας και να διανύσει ανενόχλητος μία απόσταση εκατοντάδων μέτρων μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα. Και αυτό προκειμένου να πραγματοποιήσει την εγκληματική επίθεσή του στην Α’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείτο ο ρουμάνος θύμα του.
Σύμφωνα ωστόσο με αναφορές άλλων αστυνομικών πηγών αλλά και σωφρονιστικών υπαλλήλων, στο εγχείρημά του αυτό μέσα στην Α’ Πτέρυγα τον ποινικό φέρεται να υποβοήθησαν ορισμένοι κρατούμενοι αντιεξουσιαστές που προσπάθησαν να παρασύρουν τον ρουμάνο κρατούμενο εκτός του κελιού του, ώστε να είναι εύκολο να τον προσεγγίσει και να τον μαχαιρώσει ο αλβανός μεγαλοποινικός.
Τα κίνητρα ωστόσο της επίθεσης  παραμένουν άγνωστα. Ο Ρουμάνος τραυματίστηκε σοβαρά αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Όμως το γεγονός προκαλεί ερωτήματα στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αφού φέρεται λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του σχεδίου επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού τα μέτρα ασφαλείας στο σωφρονιστικό κατάστημα να έχουν χαλαρώσει περισσότερο.

 

About kymaeditor

Check Also

Μητσοτάκης: Εθνική επιταγή η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

«Η επέκταση του φράχτη θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *