Ερώτηση Π. Μελά σε Αθανασίου- «Να ματαιωθεί κάθε σχεδιασμός μεταφοράς των Δικαστηρίων Πειραιά»

H μετεγκατάσταση ή όχι των Δικαστηρίων Πειραιά αποτελεί κυρίαρχο θέμα για τη πόλη και απαιτείται να βρεθεί σύντομα λύση. Από την πλευρά του ο βουλευτής Α΄ Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς φέρνει το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή αφού κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου,  όπου μεταξύ άλλων  αναφέρει ότι ενώ μέχρι τώρα το ετήσιο ενοίκιο είναι 700.000€, στο νέο κτίριο θα είναι σχεδόν τετραπλάσιο, δηλαδή, 2.652.000€.

Στην ερώτηση αναφέρει:

«Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται στην πόλη του Πειραιά με την μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων από τα κτίρια της οδού Σκουζέ στο κτίριο  πρώην ΚΕΡΑΝΗ επί της οδού  Θηβών, εκτός της πόλης του Πειραιά.

Η παραμονή των Δικαστηρίων στον Πειραιά αποτελεί επιτακτικό αίτημα του νομικού κόσμου, του συνόλου των φορέων της πόλης αλλά και των κατοίκων της.

Η απομάκρυνση των Δικαστηρίων από το κέντρο της πόλης, θα προκαλέσει ένα επιπλέον πλήγμα στους επαγγελματοβιοτέχνες, που ήδη σήμερα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού, 5.000 πολίτες που διακινούνται ημερησίως,  λόγω της λειτουργίας των Δικαστηρίων, θα αλλάξουν προορισμό.

Ακόμη, θα υπάρξει επιπρόσθετο πρόβλημα στη μετακίνηση των διαδίκων, των εργαζομένων, των δικηγόρων και κυρίως των κατοίκων όσων νησιών εξυπηρετούνται από τα συγκεκριμένα Δικαστήρια.

Επίσης, αναφέρεται, ότι, το Ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλλει ενοίκιο 2.652.000 ευρώ ετησίως για το κτίριο πρώην ΚΕΡΑΝΗ επί της οδού Θηβών, ενώ σήμερα το κόστος ενοικίων των Δικαστηρίων του Πειραιά, ανέρχεται σε 700.000 ευρώ περίπου ετησίως.

Γι αυτό, επιβάλλεται να ματαιωθεί κάθε σχεδιασμός για τη μεταφορά των Δικαστηρίων  από την πόλη του Πειραιά στην οδό Θηβών και το ταχύτερο δυνατόν να ανακατασκευαστεί το κτίριο της πρώην ΡΑΛΛΕΙΟΥ στο κέντρο της πόλης, για την εξυπηρέτηση και των απασχολουμένων στα Δικαστήρια και των πολιτών αλλά και για να μην υπάρξει επιπλέον οικονομικό πλήγμα στην πόλη, την δύσκολη οικονομική περίοδο που διερχόμαστε.

Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.Θα ματαιωθεί η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων από την πόλη του Πειραιά στο κτίριο πρώην ΚΕΡΑΝΗ επί της οδού Θηβών;

2.Θα ανακατασκευαστεί το κτίριο της πρώην ΡΑΛΛΕΙΟΥ ή οποιοδήποτε άλλο κτίριο για τη στέγαση των  Δικαστηρίων, ώστε να παραμείνουν εντός της πόλης του Πειραιά;

3.Γιατί γίνεται η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων από την πόλη του Πειραιά στο κτίριο της οδού Θηβών, όταν, πέραν όλων των άλλων σημαντικών προβλημάτων, το κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο θα είναι 2.000.000 ευρώ επιπλέον το χρόνο;»

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ στο Βαθύ της Σάμου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:52 το πρωί της Δευτέρας (5/12) 9χλμ βορειοδυτικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *