Ερώτηση του Κώστα Κατσαφάδου για τη σύνδεση της φοίτησης των Ραλλείων Δημοτικών και του Ζαννείου Γυμνασίου

Στη Βουλή συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος για τη σύνδεση των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων με το Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά.
Κατά την ομιλία του, ο κ. Κατσαφάδος έκανε λόγο για μια κατάφωρη αδικία που γίνεται σε βάρος των μαθητών που φοιτούν στα Ράλλεια Δημοτικά Σχολεία, καθώς, όπως είπε, ενώ ο νόμος τους δίνει τη δυνατότητα, όπως και σε άλλους μαθητές των πειραματικών δημοτικών σχολείων να συνεχίζουν τη φοίτησή τους σε πειραματικά γυμνάσια, εντούτοις πρέπει να μπαίνουν σε κλήρωση.
«Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, στο άρθρο 11 του ν. 4327/2015, όπου τροποποιήσατε τον ν. 3966/2011, λέτε ότι υπάρχει δυνατότητα στους μαθητές των πειραματικών δημοτικών να προχωράνε στο γυμνάσιο και στο λύκειο σε πειραματικά σχολεία. Αυτό ισχύει για όλα σχεδόν τα πειραματικά δημοτικά εκτός από το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο του Ραλλείου, που είναι και το μοναδικό. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι εδώ μιλάμε για μια κατάφωρη αδικία η οποία γίνεται εις βάρος των μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο και των γονιών τους,», τόνισε ο κ. Κατσαφάδος.
Παράλληλα, ο Βουλευτής της ΝΔ, επικαλούμενος το καθεστώς ισονομίας που επιβάλλει το Σύνταγμα, αναφέρθηκε και σε άλλα πειραματικά δημοτικά σχολεία που συνδέονται απευθείας με πειραματικά γυμνάσια, απαντώντας στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, ο οποίος υποστήριξε ότι μόνο το Μαράσλειο συνδέεται με το 1ο Πειραματικό της Πλάκας.

Τέλος, ο κ. Κατσαφάδος ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας είτε να εφαρμοστεί ο νόμος για όλα τα πειραματικά δημοτικά σχολεία, είτε να καταργηθεί.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Εκδήλωση της Αδελφότητας Γαρδικιωτών Αθήνας -Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο

Η Αδελφότητα Γαρδικιωτών Αθήνας-Πειραιά πραγματοποιεί σήμερα παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη ” ΑΥΓΗ το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *