Ευνοϊκή ρύθμιση για τους απλήρωτους ναυτικούς στο πολυνομοσχέδιο.

Σε μία ευνοϊκή ρύθμιση για εργαζόμενους στα γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών, που διεκδικούν οφειλές του, προχώρησε  το υπουργείο Ναυτιλίας .

H ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο  δίνει την δυνατότητα σε εργαζόμενους ναυτιλιακών εταιρειών, των οποίων τα πλοία εκποιούνται από Οργανισμούς Λιμένων, να μπορούν να πάρουν το μεγαλύτερο μέρος των οφειλόμενων κατά προτεραιότητα.

Η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο άρθρο 56 του πολυνομοσχεδίου αφορά:

Τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από γνώμη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, να τροποποιεί συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, όταν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας ή άλλοι ιδιαιτέρως σοβαροί λόγοι που καθιστούν αντικειμενικώς αδύνατη την εμπρόθεσμη εκπλήρωση της συμβατικής υποχρέωσης προς αντικατάσταση του συμβατικού πλοίου με άλλο ανώτερης κατηγορίας.

Παράλληλα  εξουσιοδοτεί τους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας να ρυθμίσουν με υπουργική απόφαση τη διαδικασία απόδοσης ποσών που προήλθαν από την κατάπτωση εγγυητικών επιστολών σε απλήρωτους ναυτικούς καθώς και τα δικαιώματα υποκατάστασης του Ελληνικού Δημοσίου.

 

About kymaeditor

Check Also

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *