Ευρεία σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο ΥΝΑ το μεσημέρι.

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων υπουργείων, φορέων και δημάρχων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, πραγματοποιείται σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον υπουργό κ.Θ. Δρίτσα και παρουσία του κ. Γιάννη Μουζάλα θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι και με τη συμμετοχή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου Αθ. Αθανασόπουλου.

Στη σύσκεψη, θα συζητηθεί η οργάνωση της προσωρινής ολιγοήμερης παραμονής προσφύγων και μεταναστών σε χώρους στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και η δημιουργία του Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί η διαχείριση των προσφύγων που φιλοξενούνται προσωρινά σε επιβατικούς σταθμούς (Ε1 και Ε7) του λιμανιού του Πειραιά, καθώς δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με πούλμαν προς τα σύνορα και την Ειδομένη λόγω των μπλόκων των αγροτών.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, επίσης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος (ασχολείται με τον συντονισμό των υπηρεσιών για το μεταναστευτικό), εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του ΟΛΠ και φορέων της περιοχής.

About kymaeditor

Check Also

Πανηγυρικός εορτασμός του Προφήτη Ηλία Πειραιά

Πανηγυρικός εορτασμός του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Πειραιά, στο λόφο της Καστέλλας θα πραγματοποιηθεί με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *