Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Το Τμήμα Συντήρησης και το Τμήμα Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, συμμετέχει και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Συμβουλίου της Ευρώπης, υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοχεύει στην αναζήτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσα από την προβολή των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρας.
Το θέμα της διετίας 2013-14 είναι «Τα πρόσωπα του χρόνου».

Η Εφορεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά επέλεξε το «χρόνο φθοροποιό» ως ένα από «Τα πρόσωπα του χρόνου» τις συνέπειες του οποίου καλούνται να αναστρέψουν οι συντηρητές αρχαιοτήτων. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οργανώνονται στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, oμιλίες- εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις στους χώρους των εργαστηρίων συντήρησης.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου

10.00 π.μ. – 11.00 π.μ.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Γ΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου Πετρούπολης. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν ομιλίες των συντηρητών, θα ξεναγηθούν στους χώρους της συντήρησης και θα πάρουν μέρος σε διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας.
11.00 π.μ. – 12.00μμ
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Από το μαγειρείο στο μουσείο. Οι περιπέτειες μιας πήλινης τριποδικής χύτρας». Ένα πρωτότυπο παραμύθι, ξενάγηση και δημιουργικό εργαστήρι για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

11:00 πμ – 1:00μμ
Παρουσίαση του έργου των συντηρητών και στη συνέχεια ξενάγηση στους χώρους των εργαστηρίων ενώ παράλληλα, οι μικροί επισκέπτες θα ξεναγηθούν ανεξάρτητα από τους γονείς τους στους χώρους των εργαστηρίων και θα συμμετέχουν σε διαδραστικό – βιωματικό παιχνίδι.

Είσοδος ελεύθερη
Τηλέφωνα επικοινωνίας 210-4590731/732

 

About kymaeditor

Check Also

ΜΙΕΤ: Έναρξη μαθημάτων Ελληνικής Παλαιογραφίας

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης ανακοινώνει την επανέναρξη των μαθημάτων Ελληνικής Παλαιογραφίας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *