«Εύθραυστη η παγκόσμια ανάκαμψη και υποτονικές οι επενδύσεις»

 «Εύθραυστη» χαρακτήρισε την παγκόσμια ανάκαμψη  η Κριστίν Λαγκάρντ  που απηύθυνε κάλεσμα στις χώρες «να αναλάβουν δράση για ανάπτυξη».  Η  επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε συνέντευξή της, τόνισε πως  «η παγκόσμια δραστηριότητα επιταχύνεται αλλά η δυναμική της μπορεί να είναι λιγότερο ισχυρή από ό,τι περιμέναμε καθώς η δυνητική ανάπτυξη είναι ασθενέστερη και οι επενδύσεις … παραμένουν υποτονικές».

Η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα πρέπει να ενισχυθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους και να επιταχυνθεί το 2015, παρότι η δυναμική της θα μπορούσε να είναι ασθενέστερη απ’ ότι αναμενόταν, δήλωσε αρχικά  σε συνέντευξή της στη νότια Γαλλία η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι το Ταμείο δεν αναμένει απότομη επιβράδυνση στην Κίνα.

Η Λαγκάρντ τόνισε ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών έχει μόνο περιορισμένες συνέπειες και οι χώρες πρέπει να αναλάβουν δράση ώστε να βοηθήσουν την ανάπτυξη, κυρίως με επενδύσεις στις υποδομές, την παιδεία και την υγεία, όσο το χρέος τους εξακολουθεί να είναι βιώσιμο.

Η επικαιροποιημένη έκθεση του ΔΝΤ για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία αναμένεται αργότερα αυτό το μήνα, θα είναι ελαφρώς διαφορετική από τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν τον Απρίλιο, πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

«Η παγκόσμια δραστηριότητα επιταχύνεται αλλά η δυναμική της μπορεί να είναι λιγότερο ισχυρή από ό,τι περιμέναμε καθώς η δυνητική ανάπτυξη είναι ασθενέστερη και οι επενδύσεις … παραμένουν υποτονικές”.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κίνα φέτος θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 7,5%.

«Παρά τα πολλά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης … η ανάκαμψη είναι μέτρια, επίπονη, εύθραυστη και μέτρα για την τόνωση της ζήτησης, παρά την καλή θέληση των κεντρικών τραπεζών, θα έχουν περιδοσμένες συνέπειες», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Συνεπώς, πρέπει να λάβουμε μέτρα για να αυξήσουμε τις προσπάθειες ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη”, πρόσθεσε. “Αυτή είναι η ευκαιρία σε ορισμένες χώρες να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις, χωρίς να απειλείται η βιωσιμότητα των δημοσιονομικών».

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Και μέσω προξενικών αρχών η εγγραφή των Ελλήνων του εξωτερικού στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

Τη δυνατότητα να δηλώνουν μέσω των έμμισθων προξενικών αρχών τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *