Εύσημα Κομισιόν στην Ελλάδα: «Πέντε χρόνια δημοσιονομικής βελτίωσης»

Την Τρίτη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι και η Κομισιόν στην στήλη της «Γράφημα της εβδομάδας» κάνει εκτενή αναφορά στη χώρα μας,  αποδίδοντας της τα εύσημα για την επίδοσή της. Με τον επίσημο λογαριασμό της στο twitter κάνει λόγο για «πέντε χρόνια βελτίωσης των δημοσιονομικών».

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει από το 2009 η χώρα κατάφερε να πετύχει αξιοσημείωτη πρόοδο στην δημοσιονομική της θέση, ειδικά αν αξιολογηθεί με βάση την ύφεση που αντιμετώπισε η οικονομία (κυλινδρικά προσαρμοσμένη).

Στο σχετικό γράφημα παρουσιάζεται το πρωτογενές ισοζύγιο, το οποίο το 2009 ήταν ελλειμματικό κατά περισσότερο από 10% του ΑΕΠ, ενώ το 2013 παρουσιάστηκε πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ ξεπερνώντας τους στόχους που είχαν τεθεί στο πρόγραμμα.

Η επιλογή της χώρας μας και τα εύσημα για τα επιτεύγματα στο δημοσιονομικό πεδίο έρχονται μια ημέρα πριν από την έναρξη των συναντήσεων στο Παρίσι όπου η ελληνική πλευρά επιχειρεί, με βάση την καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού να πείσει για την ανάγκη φοροαπαλλαγών και αναπτυξιακής στροφής.

About kymaeditor

Check Also

Σε 24 δόσεις, αντί 12, μπορούν πλέον να ρυθμίζονται οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

Σε 24, αντί 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα, αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *