“Ζητούμενο να βρεθεί μια λύση που θα βάζει τέλος στην παράλογη πολιτική”

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί μια λύση που “θα ανταποκρίνεται στη λαϊκή εντολή”, όπως είπε, εμφανίστηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που σχολίασε σε συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης τα όσα ειπώθηκαν στο Eurogroup και την εμπλοκή που παρουσιάστηκε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 o κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «ήταν ένα άνοιγμα των χαρτιών των δύο πλευρών», διευκρινίζοντας ότι «αν και τους εταίρους δεν μπορείς να τους θεωρήσεις όλους μια πλευρά». «Δόθηκε η ευκαιρία στην ελληνική πλευρά να αναπτύξει τα επιχειρήματά της και να καλυφθεί ένα κενό, να ανοίξει μια επικοινωνία και να αρχίσει ο διάλογος», προσέθεσε.

Οσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» και πρόσθεσε ότι σήμερα με τη Σύνοδο Κορυφής και τη Δευτέρα στο τακτικό Eurogroup «θα έχουμε μια λύση που θα ανταποκρίνεται στη λαϊκή εντολή».

Ερωτώμενος για τον υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του πρωθυπουργού που… ανέτρεψε το κοινό ανακοινωθέν, όπως θέλουν ορισμένες πληροφορίες, ο κ. Σακελλαρίδης είπε: «Τηλεφωνικές επικοινωνίες φυσικά και υπάρχουν, είναι φυσικό ο πρωθυπουργούς να θέλει να ενημερώνεται και να δίνει την κατεύθυνση στους υπουργούς που κάνουν τη διαπραγμάτευση».

“Υπάρχουν περιθώρια για συμβιβασμό”

Για την πληροφορία που θέλει τις δύο πλευρές να τα «έσπασαν» για την ονομασία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πως «η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να δεχθεί διατυπώσεις που δείχνουν εμμονή στο παρελθόν και σε συγκεκριμένες πολιτικές» και είπε πως σημείο διαφωνίας είναι η διατύπωση για την παράταση μνημονίου, καθώς την αναγκάζει να αναγνωρίσει ένα πρόγραμμα που οδήγησε την ελληνική κοινωνία σε κρίση.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος για τη διαπραγμάτευση, λέγοντας ότι θα έχει καλή έκβαση, καθώς υπάρχει καλό πλαίσιο συνεννόησης. «Πιστεύω πως υπάρχουν περιθώρια για συμβιβασμό. Το κλίμα ήταν διαφορετικό υπήρχε ένα πλαίσιο συνεννόησης», προσέθεσε.

Ερωτώμενος για το αν η ρήξη έγινε για τα βαφτίσια του σχεδίου, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε πως «αν ήταν ρήξη για τα βαφτίσια δεν θα κάναμε καμία ρήξη» και διευκρίνισε πως «δεν επιδιώκουμε ρήξη. Οταν γίνονται διαπραγματεύσεις γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις για να βρεθεί λύση», ενώ πρόσθεσε πως «δεν πάμε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο, να εφαρμόσουμε πολιτικές που απορρίφθηκαν στις 25 Ιανουαρίου. Παμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική που θα κάνει την ελπίδα πράξη το επόμενο διάστημα. Μας ενδιαφέρει η ουσία και ας το πούμε φούφουτο το πρόγραμμα».

“Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με Μέρκελ”

Οσον αφορά το αν θα υπάρχει συνάντηση Τσίπρα Μέρκελ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με Μέρκελ, υπάρχει πρόθεση να συναντηθούν στο πλαίσιο της Συνόδου όπως συμβαίνει με όλους τους ηγέτες. Ο κ. Τσίπρας θα ήθελε να έχει λίγο χρόνο με την κυρία Μέρκελ», προσέθεσε.

“Να βρεθεί μια λύση που θα βάζει τέλος στην παράλογη πολιτική”

Κλείνοντας, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε πως η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει και θα κάνει τα πάντα μέχρι τη Δευτέρα «για να φθάσουμε σε μια αμοιβαία επωφελής συμφωνίας. Εχουμε χρόνο για να καλυφθεί δρόμος και από τις δυο πλευρές. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια λύση που θα βάζει τέλος στην παράλογη πολιτική και θα βάζει μπροστά τις μεταρρυθμίσεις, θα δίνει ανάσα στην ελληνική οικονομία και δεν θα την στραγγαλίζει.

About kymaeditor

Check Also

Κ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες περιμένουν λύσεις και έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες

Στην ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι οι πολίτες περιμένουν από τις πολιτικές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *