Ζ. Τσιριγώτη:”Ελεγχόμενη η κατάσταση με τους πρόσφυγες”

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη». Αυτό τονίζει σε αποκλειστική συνέντευξή της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Όπως επισημαίνει, το 2015 έγινε διαχείριση συνολικά 911.000 προσφύγων και μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα, από το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο.

Η αντιστράτηγος, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει ότι διακινητές χρησιμοποιούν ανήλικα παιδιά για να οδηγούν βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα, με την υπόσχεση ότι θα περάσουν στην Ε.Ε. Χωρίς να καταβάλλουν χρηματικό αντίτιμο. Παράλληλα, η κ.Τσιριγώτη διευκρινίζει σχετικά με τα ανήλικα προσφυγόπουλα που έχουν εξαφανιστεί, ότι ο αριθμός των 10.000 που ευρέως αναφέρεται, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Επισημαίνει, επίσης, ότι η ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και άλλους φορείς, προσπαθεί να δημιουργήσει καινούργιες δομές φιλοξενίας, προκειμένου να γίνει εφικτή η φιλοξενία του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.
Όσον αφορά στη στάση των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, θα αναφέρει χαρακτηριστικά:«Τη ζηλεύουν όλες οι χώρες του κόσμου».

About kymaeditor

Check Also

Συγκατάθεση (consent) μέσω του Gov.gr Wallet θα δίνουν οι πολίτες για την ολοκλήρωση διαδικασιών

Με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, την εύκολη και φιλική εξυπηρέτηση των πολιτών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *