“Ηθικοί αυτουργοί για τους κινδύνους των πολιτών του Κορυδαλλού όλες οι κυβερνήσεις”

Το τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός βρέθηκε στο επίκεντρο του Σταύρου Κασιμάτη. Ο δήμαρχος της πόλης τόνισε πως “το αίτημα για απομάκρυνση του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος είνια διαχρονικό”.

«Hθικοί αυτουργοί για τον σοβαρό κίνδυνο που διέτρεξαν και διατρέχουν επί δεκαετίες οι πολίτες του Κορυδαλλού, είναι όλες οι κυβερνήσεις, των τελευταίων δεκαετιών, οι οποίες κάθε φορά που γίνονται αποδράσεις και εξεγέρσεις κρατουμένων, αναγνωρίζουν το διαχρονικό και δίκαιο αίτημα του λαού της περιοχής μας για απομάκρυνση της μεγαλύτερης φυλακής της χώρας».

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για «μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στις Φυλακές Κορυδαλλού» που, όπως αναφέρει, «προκαλεί φόβο, οργή, αγανάκτηση και φυσικά ανακούφιση για την αποτροπή του, στους δημότες της πόλης».

«Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι είναι δυνατό να σχεδιαζόταν ένα μαζικό έγκλημα, που θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια μιας ολόκληρης πόλης, δεδομένου ότι πέρα από τους 3000 χιλιάδες κρατούμενους και εργαζόμενους, οι Φυλακές είναι κυριολεκτικά “μια ανάσα” από 10 σχολικές μονάδες, από 3 Παιδικούς Σταθμούς και 2 Αθλητικά Κέντρα στα οποία καθημερινά φοιτούν και αθλούνται χιλιάδες παιδιά και κατοικούν δεκάδες χιλιάδες πολίτες» προσθέτει ο δήμαρχος Κορυδαλλού.

About kymaeditor

Check Also

Επιπλέον δρομολόγιο στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιάς-Πόρος

Με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρίου Σταύρου Βοϊδονικόλα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *