Ημερίδα για την ποιότητα ζωής στην Αίγινα – Στο στόχαστρο λειψυδρία, απορρίματα, λύματα και επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας

Ημερίδα για την ποιότητα ζωής θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 5 Οκτωβρίου και ώρα 10.30  στην Αίγινα. Η εκδήλωση, που  διοργανώνεται από την  Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αίγινας και τον  Πολιτιστικό Σύλλογος Βαθέος, θα έχει  θέμα την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες του νησιού. Στο στόχαστρο η λειψυδρία, τα απορρίματα, τα λύματα, η επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας.

 Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να λάβουμε πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα που υποβαθμίζουν ακατάσχετα την καθημερινότητά μας. Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε ως πολίτες και να επιδιώξουμε λύσεις, κυρίως με τις δικές μας δυνάμεις.

Εφόσον έχουμε αρωγό και τα θεσμικά όργανα τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Η δε νέα δημοτική αρχή αλλά και κάθε άλλη συλλογικότητα θα μας βρουν δίπλα τους σε κάθε θετική πρόταση.

Δεν σχετιζόμαστε παραταξιακά και κομματικά με κανέναν.

Οι τομείς όπου εστιάζουμε την προσοχή μας είναι:

-απορρίμματα,

-λύματα,

-λειψυδρία,

-ηλεκτρική ενέργεια.

Προσπαθούμε να ανοίξει διάλογος με αποτελεσματικότητα και έμπρακτα, ώστε συλλογικά να αρχίσουμε οι πολίτες να αναλαμβάνουμε την αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας.

Προσκαλέσαμε εισηγητές που έχουν επιστημονική και πρακτική / επιχειρηματική κατάρτιση και εμπειρία στη διαχείριση και αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων.

Σκοπός μας είναι η αμοιβαία επωφελής, ανταποδοτική και αξιοπρεπής δράση των δημοτών.

Ώστε ο τόπος μας να καθαριστεί και το περιβάλλον να αναβαθμιστεί και η οικονομία μας να τονωθεί, με κοινή ωφέλεια.

Ευελπιστούμε στην παρουσία σας σε αυτήν την σημαντική για τα τοπικά ζητήματα ημερίδα, κατά την οποία θα γίνουν εισηγήσεις για τεχνολογικές και επιχειρηματικές εφαρμογές που ήδη λειτουργούν και αποδίδουν σε τοπικές κοινωνίες.»

 

About kymaeditor

Check Also

Κυκλάδες: Οσα οδήγησαν στη σύλληψη του διοικητή Α.Τ.

Αναλυτικά όσα προηγήθηκαν προκειμένου οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να φτάσουν στη σύλληψη του 38χρονου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *