«Η ακτοπλοΐα βρίσκεται σε βαθιά κρίση»

Τα ναυτιλιακά πρακτορεία στην Ακτή Τζελέπη στο λιμάνι του Πειραιά, επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Δήμαρχος Θοδωρής Δρίτσας, συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού και συνομίλησε με τους εργαζόμενους . Ένας κλάδος που πλήττεται ιδιαίτερα από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και την αδιαφορία των υπευθύνων αλλά και την έλλειψη σταθερών κανόνων για την άσκηση του επαγγέλματος τους.

Από τη πλευρά του ο Θοδωρής Δρίτσας, σημείωσε εμφατικά πως «Η ακτοπλοΐα, βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Οι αιτίες είναι πολλές. Αν το μεγάλο λιμάνι ιδιωτικοποιηθεί όλοι θα χάσουν, οι νησιώτες θα υποστούν μεγάλο πλήγμα και ο Πειραιάς θα παραδοθεί σε κερδοσκοπικά συμφέροντα. Η υποβάθμιση των αμοιβών και των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων δεν βοηθάει κανέναν. Κανείς δεν περισσεύει και για τη στήριξη των ακτοπλοϊκών μεταφορών και για την ανάπτυξη του τουρισμού και για την αναβάθμιση των παραγωγικών δραστηριοτήτων της πόλης¨.

¨Οι ναυτιλιακού πράκτορες¨, συνέχισε ο Θοδωρής Δρίτσας έχουν ένα καίριο ρόλο στη λειτουργία του συστήματος των ακτοπλοϊκών μεταφορών και στον τουρισμό. Η διάταξη που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου με την οποία μειώνεται το ποσοστό της προμήθειας τους, απειλεί, να οδηγήσει στη κατάρρευση και στο κλείσιμο ιστορικών επιχειρήσεων του κλάδου. Η απόφαση πρέπει να αναθεωρηθεί επειγόντως».

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Κλειστά ΚΕΠ λόγω ανακαίνισης

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας  ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο του έργου «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΕΠ» που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *