Η ανάπτυξη της ποιότητας ζωής, προτεραιότητα για τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά

Με την Ομοσπονδία Γεωτεχνικών είχε συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης και τους επεσήμανε ότι η ανάπτυξη της ποιότητας ζωής αποτελεί προετεραιότητα για εκείνον και την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη οι Ν. Κακαβάς (Πρόεδρος Δ.Σ.), Α. Ρήγας (Οργ. Γραμματέας), Σ. Λαμπρόπουλος (Μέλος), Δ. Βάτσος (Πρόεδρος Ιχθυολόγων Δ.Υ.), Κ. Κοκκινάκη (Γεν. Γραμματέας Γεωπόνων Δ.Υ.) και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος της Π.Ε.Γ.Δ.Υ. Πειραιά Σοφία Τζίνη.

Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. έθεσαν θέματα που άπτονται της διατροφικής ασφάλειας, της λειτουργίας της λαχαναγοράς, κρεαταγοράς αλλά και της ιχθυόσκαλας. Ακόμα, τονίστηκε η αναγκαιότητα της διατήρησης του δημοσίου χαρακτήρα τους, αφού η αποστολή τους σχετίζεται με την διατροφική ασφάλεια του συνόλου του πληθυσμού του λεκανοπεδίου. Επίσης έγινε αναφορά στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Αττικής
Ακόμα, οι εκπρόσωποι της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ αναφέρθηκαν στην μεγάλη υποστελέχωση των γεωτεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Πειραιά και στην δουλειά που γίνεται από τους υπηρετούντες γεωτεχνικούς.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης τόνισε ότι για τη νέα Περιφερειακή αρχή ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της ποιότητας ζωής αποτελεί βασική προτεραιότητα, στον συνολικό αναπτυξιακό σχεδιασμό.

Για την υλοποίηση του στόχου, οι Γεωτεχνικοί επιστήμονες μπορούν να αποτελέσουν βασικούς συνεργάτες της Π. Ε. Πειραιά και είναι αυτονόητη η διαρκής συνεργασία, σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τόσο τους Εργαζόμενους Γεωτεχνικούς όσο και τους πολίτες.
Τέλος, συμφωνήθηκε να διαμορφωθεί ένα σύνολο προτάσεων, για την υλοποίηση των οποίων οι γεωτεχνικοί μπορεί να συμβάλουν με την επιστημονική τους κατάρτιση.

About kymaeditor

Check Also

“Γνωρίζοντας την Κάσο” από το σύλλογο Επαγγελματιών Κάσου

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών, Επιχειρηματιών και Εμπόρων Ηρωικής Νήσου Κάσου σε συνεργασία με τον Σύλλογος των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *