Η απάντηση Μάρδα στη Bild: Δεν είμαι ένοχος επειδή θέλω να χρηματοδοτήσω τις σπουδές της κόρης μου

Το όνομα του Δημήτρη Μάρδα αναφέρθηκε από τον γερμανικό Τύπο και πιο συγκεκριμένα από την «Bild» ως ο υπουργός εκείνος που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό τον περασμένο Μάρτιο, κάτι που είχε γράψει πρόσφατα η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη». Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θέλησε να δώσει απαντήσεις στα όσα  γράφονται για εκείνον, τονίζοντας πως ναι μεν έβγαλα λεφτά έξω, αλλά ήταν, όπως υπογράμμισε, «για τις σπουδές της κόρης μου»

 

«Εβγαλα κάποιο ποσό στο εξωτερικό τον Νοέμβρη-Δεκέμβρη. Μετά τον Ιανουάριο δεν υπάρχει η παραμικρή τέτοια κίνηση». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στο δημοσίευμα της Bild που ανέφερε ότι αυτός είναι το μέλος της ελληνικής κυβέρνησης που έβγαλε στο εξωτερικό τον Μάρτιο 80.000 ευρώ (πριν από λίγες ημέρες δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» ανέφερε ότι αναπληρωτής υπουργός έβγαλε τον Μάρτιο στο εξωτερικό 80.000 ευρώ).

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 με αφορμή το δημοσίευμα της Bild, ο κ. Μάρδας είπε αρχικά ότι θα προβεί στις εξής κινήσεις: Πρώτον, θα καταθέσει αντίγραφο του πόθεν έσχες του, δεύτερον, θα ζητήσει από τη Eurobank κίνηση των λογαριασμών του από τον Ιανουάριο και μετά θα την καταθέσει στο γραφείο του πρωθυπουργού και, τρίτον, θα ζητήσει από την ίδια τράπεζα βεβαίωση ότι από τον Ιανουάριο και μετά δεν υπάρχει τέτοια κίνηση (σ.σ.: έμβασμα στο εξωτερικό).

Ερωτώμενος αν αυτό σημαίνει ότι έχει χρήματα στο  εξωτερικό, ο κ. Μάρδας απάντησε ότι τα χρήματα που μεταβιβάζονται μέσω τραπεζικού συστήματος είναι νόμιμα, «φορολογημένα κανονικότατα».

Οσον αφορά το πότε ήταν η τελευταία φορά που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Ηταν Νοέμβρης-Δεκέμβρης. Έστειλα πολύ λίγα χρήματα στο εξωτερικό γιατί ήταν να φύγει η κόρη μου, να πάει να κάνει μεταπτυχιακό. Δεν έχει σχέση με τράπεζα στο Λουξεμβούργο». Και κατέληξε: «Μετά τον Γενάρη δεν έγινε καμία κίνηση».

Ο κ. Μάρδας ανέφερε επίσης ότι θα κινηθεί νομικά, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Bild και ακόμη ενός ελληνικού μέσου ενημέρωσης που έγραψε το όνομά του. Δεν είμαι ένοχος επειδή θέλω να χρηματοδοτήσω τις σπουδές της κόρης μου.

Μιλώντας λίγο αργότερα στο Mega, ο Δημήτρης Μάρδας είχε τον εξής διάλογο με τους δημοσιογράφους:

«Δεν υφίσταται τέτοια μετακίνηση στο όνομά μου».

– Ούτε εσείς ούτε η γυναίκα σας;
Ουδείς. Υπήρχε ένα μικρό ποσό σε προηγούμενη περίοδο.

– Τι ποσό;
30.000 – 40.000 υπολογίσαμε για δύο χρόνια σπουδές.

– Πότε έγινε η μεταφορά;
Δεν ξέρω πότε έγινε, η κόρη μου ήθελε να φύγει. Είναι δηλωμένο στο πόθεν έσχες σε προηγούμενες περιόδους. Είναι και φορολογημένα. Οι λογαριασμοί μου το δείχνουν. Δεν νομίζω ότι είμαι ένοχος επειδή θέλω να χρηματοδοτήσω τις σπουδές της κόρης μου.

 Τι γράφει η Bild

Στο δημοσίευμα της Bild ασκείται κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό και στο κυβερνητικό επιτελείο:  «Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απογοητεύει όλο και περισσότερο με την πολιτική του, ενώ μέλη της κυβέρνησής του φαίνεται να χάνουν την αξιοπιστία τους…Ένας αναπληρωτής υπουργός φέρεται να μετέφερε από ελληνικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ, όπως αναφέρει η εφημεριδα “Θεσσαλονίκη”» αναφέρει η Bild και συνεχίζει: «Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω υπουργός είναι ο Δημήτρης Μάρδας». Ο κορυφαίος πολιτικός είναι αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ρισκάρει ένα ενδεχόμενο Grexit με τις διαπραγματεύσεις του με τους Ευρωπαίους δανειστές.

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που ο Μάρδας θέλησε να στείλει τα χρήματα του στο εξωτερικό. Στο Λουξεμβούργο τα λεφτά του θα είναι ασφαλή από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ, αντίθετα με την Ελλάδα και την επιστροφή στη δραχμή.

Ο Μάρδας αρνήθηκε να κάνει σχόλια σε ερωτήσεις της Bild».

About kymaeditor

Check Also

«Νέα Αριστερά» το όνομα του νέας ΚΟ των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Τη συγκίνησή του για την ανταπόκριση του κόσμου σ’αυτό «το πρώτο βήμα» της νέας κοινοβουλευτικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *