«Η αρχή του τέλους ενός προβλήματος που στοίχειωσε τον Πειραιά επί δεκαετίες»

Το κτήριο της Ραλλείου Σχολής Πειραιά θεμελίωσε την Δευτέρα, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρουσία μαθητριών από τη Ράλλειο Σχολή και του Γιάννη Σγουρού, όπως αναφέραμε σε άλλο κείμενο.

Στη θεμελίωση παραβρέθηκαν ακόμη ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» Γιάννης Μώραλης, αλλά και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.. Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ κ. Ηρακλής Δρούλιας, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για τον Δήμο Πειραιά κ. κ. Ιωσήφ Βουράκης, κ. Αντώνης Καλογερόγιαννης, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Αττικής και Πειραιά, οι Διευθυντές Λυκείου και Γυμνασίου της Ραλλείου καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Σχολής.

Δηλώσεις Αρβανιτόπουλου

Μετά το τέλος της τελετής ο κ. Αρβανιτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, γιατί είναι η αρχή του τέλους ενός προβλήματος  που στοίχειωσε την εκπαιδευτική  κοινότητα και τον Πειραιά επί δεκαετίες.Κατέστη εφικτή  χάρη στο ασίγαστο ενδιαφέρον  του Πρωθυπουργού και τις συντονισμένες ενέργειες που έγιναν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και την Περιφέρεια Αττικής. Καταφέραμε να εντάξουμε το έργο στο ΕΣΠΑ και διασφαλίσαμε έτσι την χρηματοδότηση  του, κα  με νέο ανάδοχο  θεμελιώνουμε αυτό το έργο.

Μπορώ να δώσω την απάντηση στις μαθήτριες  της Α’ Λυκείου της Ραλλείου που με ρώτησαν, ότι το απολυτήριο τους θα το πάρουν από το νέο σύγχρονο σχολείο εδώ στην Πειραιώς και Λαμπράκη. Θα είναι ένα νέο σύγχρονο σχολείο που θα στεγάσει αυτό το Πρότυπο Σχολείο που είναι ένα σύμβολο για τον Πειραιά όπως είναι και η Ιωνίδειος.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν για αυτήν την αίσια πλέον έκβαση  του μεγάλου προβλήματος και νομίζω όλοι σήμερα στον Πειραιά χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτό πλέον παίρνει σάρκα και οστά. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους».

Μώραλης: «Η πόλη αποκτά ένα πρότυπο σχολείο»

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Μώραλης τόνισε: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Πειραιά. Μετά από πολλά χρόνια, η Ράλλειος Σχολή θεμελιώνεται και η πόλη αποκτά ένα πρότυπο σχολείο. Συγχαίρω την Kυβέρνηση, την Περιφέρεια Αττικής και τον ΟΣΚ για την ουσιαστική συμβολή τους ώστε να ξεκινήσει το έργο της Ραλλείου. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι ο κ. Μιχαλολιάκος θα έπρεπε να ήταν εδώ σε μια τόσο σημαντική ημέρα για την πόλη μας, ανεξάρτητα αν ο ίδιος συνέβαλλε σε αυτό ή όχι».

About kymaeditor

Check Also

Τέταρτη στον κόσμο η ελληνική αποστολή στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2022

– 1η στην Ευρώπη η Ελλάδα – 1 αργυρό μετάλλιο και πέντε διακρίσεις για τις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *