Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης ξανανοίγει τις πόρτες της, με σκοπό, να …μείνει

Το πρώτο στάδιο της ανανεωμένης και κάτω από τη διαχείριση του Impact Hub, Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, ξεκινάει με ανοιχτή πρόσκληση σε άτυπες και οργανωμένες ομάδες της Αθήνας, που θα παρουσιάσουν πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις από τώρα μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη 2017. Απώτερος σκοπός, να αξιοποιηθούν όλοι οι χώροι της αγοράς και να παραμείνει ο χώρος ανοιχτός ως σημείο συνάντησης για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το περιεχόμενο της αγοράς διαμορφώνεται σταδιακά μέσα από μελέτη, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Κοκκινάκης, μέλος του Impact Hub. Πρώτη κίνηση, είναι το κάλεσμα στις συλλογικότητες και θα ακολουθήσει η διάνοιξη των μαγαζιών. «Σκοπός του εγχειρήματος, είναι η αγορά να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης για όλους τους Αθηναίους, όπως ήταν και όταν λειτουργούσε, ενισχύοντας την τοπική κοινωνία με πολιτιστικές και εμπορικές δράσεις», προσθέτει ο κ. Κοκκινάκης.

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη ο χώρος θα διατίθεται από τις 17.00 ως τις 20.00 για τις εκδηλώσεις. Για παράδειγμα, έχει δηλώσει συμμετοχή η ομάδα του “Ελ Σιστέμα”, που θα παραδίδει μαθήματα χορωδίας και ανοιχτής ορχήστρας.

Το ιστορικό κτίριο της Φωκίονος Νέγρη 42 ανεγέρθηκε το 1935 και αποτελεί αρχιτεκτόνημα του Μεσοπολέμου και χαρακτηριστικό δείγμα του αθηναϊκού μοντερνισμού. Σε πολλές περιπτώσεις, που απειλήθηκε η κατεδάφισή της, αυτή αποτράπηκε μετά από παρεμβάσεις και έγγραφες διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, όπως του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

About kymaeditor

Check Also

Πέθανε στα 92 της η Ανούκ Εμέ, είδωλο του γαλλικού σινεμά του 20ου αιώνα

Η ηθοποιός Ανούκ Εμέ, ένα από τα διασημότερα πρόσωπα του γαλλικού σινεμά του 20ου αιώνα, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *